Frosties er smækfyldt med sukker

Meget usundt og helt uden næring er de ord, en ernæringsekspert sætter på den populære morgenmad

Der er, hvad der svarer til 87 sukkerknalder i en pakke Frosties morgenmad. (Foto: Jan Unger)
Der er, hvad der svarer til 87 sukkerknalder i en pakke Frosties morgenmad. (Foto: Jan Unger)

Sukkeret flyder i de populære morgenmadsprodukter, og forældre har svært ved at gennemskue, hvor usunde produkterne egentlig er. Det mener klinisk diætist Anne Louise Knudsen, som har hjulpet Ekstra Bladet gennem sukker-junglen.

- De kunne lige så godt give deres børn en skål vingummier til morgenmad. Det er der jo ingen, der ville gøre. Det er helt grotesk, siger hun.

Anne Louise Knudsen har givet langt størstedelen af de mest populære sukkerholdige morgenmadsprodukter rødt stoplys i Ekstra Bladets morgenmadstest, og fortæller, at det ernæringsmæssige indhold i pakkerne er stort set ikke-eksisterende. I en pakke Kellogg´s Frosties er der intet mindre end 185 gram sukker i en pakke med 500 gram. Det svarer til 87 sukkerknalder.

Se også: Havrefras er fyldt med sukker

Hvis et barn spiser sig mæt i et af de meget sukkerholdige morgenmadsprodukter hver dag, så betyder det på kort sigt, at barnet får store udsving i deres blodsukker, forklarer diætisten.

Rigtig usundt
- Deres blodsukker ’topper’ ret hurtigt, hvorefter det falder drastisk igen, så i løbet af et par timer, har man et barn, der er fuldstændigt ’kulret’ fordi blodsukkeret er lavt, siger Anne Louise Knudsen.

Og det vil sige de skal have mad ret hurtigt og gerne mere sukker, fordi det er det, der går hurtigst i blodet.

- Det er rigtig, rigtig usundt. Jeg vil betegne det som slik, og det er absolut ikke det, der betegnes som et sundt og nærende morgenmåltid til et barn. Overhovedet, siger Anne Louise Knudsen, der mener, at de usunde produkter burde stå på slik - eller kagehylderne i supermarkedet.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Kellogg´s.Læs mere i Ekstra bladet lørdag:

- Se hvor mange sukkerknalder, der er i de mest populære produkter

- Læger: Du giver dit barn sukkersyge

- Mor til 6-årig: Hun plager om Coco Pops0 kommentarer
Vis kommentarer