Salmonella fundet i kød - igen igen

Hakket svinekød solgt i flere supermarkeder er trukket tilbage efter fund af salmonella - det er tredje gang på en måned, at samme virksomhed udsender inficeret kød

Et større parti hakket kød tilbagekaldes nu, efter der er fundet salmonella i kødet. Det hakkede svinekød er solgt i Kvickly, Brugsen og Fakta-butikker. (Foto: Colourbox)
Et større parti hakket kød tilbagekaldes nu, efter der er fundet salmonella i kødet. Det hakkede svinekød er solgt i Kvickly, Brugsen og Fakta-butikker. (Foto: Colourbox)

Kvickly, SuperBrugsen, Dagli´Brugsen og Fakta-butikker i hele landet har i de seneste uger solgt hakket svinekød, der er inficeret med salmonellabakterier. Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse, hvor forbrugere, der har købt kødet, rådes til at smide det ud eller levere det tilbage i den butik, hvor de har købt det.

Se også: Salmonella i hakket svin og kalv

Salmonellaen er fundet i 500 grams-pakker med Slagterens Hakket Svinekød 8-12 %. Pakkerne er datomærket d. 6.2.2012 og mindst holdbar til d. 14.2.2012. Fødevarestyrelsen advarer mod salmonellakødet, selvom datoen for sidste anvendelsesdag er overskredet. Bakterierne kan nemlig gøre forbrugerne syge, selvom det har været frosset ned.

Det var Hilton Foods A/S i Hasselager, der står bag det bakterieramte kød, og det var virksomheden selv, der ved en egenkontrol fandt salmonella i kødet, efter flere partier var sendt afsted til supermarkeder.

Se også: Advarsel: Lucernespirer kan give diarré

Ifølge Fødevarestyrelsen bør man levere kødet tilbage eller smide det ud. Hvis man spiser det uden at have gennemstegt det, kan man få en salmonellainfektion. Her er symptomerne diarré, kvalme, mavesmerter, feber og opkast.

Det er tredje gang inden for en måned, at Hilton Food må tilbagekalde kød, fordi der er fundet salmonella i et parti. D. 27. januar og 7. februar tilbagekaldte firmaet hakket svine- og kalvekød.

- Vi ser med alvor på sagen, fordi det er tredje gang, at de finder salmonella i deres produkter, siger Kim Vandrup Sigsgaard, fødevareberedskabschef i Fødevarestyrelsen til business.dk. Styrelsen vil nu sikre, at Hilton Foods sørger for at sætte en stopper for salmonella-leveringen.

0 kommentarer
Vis kommentarer