Mistanke: Slagtere sælger optøet kød som ferskt

Fødevarekontrollen vil nu finde ud af, om slagtere og supermarkeder sælger optøet kød som ferskt

Fødevarekontrollen har en mistanke om, at slagtere og supermarkedere snyder forbrugerne og sælger kød som ferskt, selvom det har været frosset. Og det kan være farligt for sundheden. (Foto: Colourbox)
Fødevarekontrollen har en mistanke om, at slagtere og supermarkedere snyder forbrugerne og sælger kød som ferskt, selvom det har været frosset. Og det kan være farligt for sundheden. (Foto: Colourbox)

Fødevarekontrollen mistænker slagtere for at fuppe ved at sælge optøet kød som fersk.

- Vi vil gennemføre en kontrolkampagne med inspiration fra Schweiz, hvor man tidligere har konstateret, at 15 procent af det kød, der sælges som fersk, faktisk har været frosset, uden at forbrugerne får det oplyst, og det er selvfølgelig vildledende og i strid med reglerne, forklarer fødevarekontrollens projektleder Pernille Rosborg til 24timer.

Se også: Madfuskere bliver hængt ud

Kontrolkampagnen finder sted i maj og juni - midt i grillsæsonen - i 300 supermarkedsslagtere, slagterforretninger og kødopskæringsvirksomheder landet over og vil foregå som uanmeldte besøg. Overlagte lovbrud kan blive sanktioneret med politianmeldelser, forbud og sure smileyer.

Se også: Super Brugsen blandede gammelt kød med nyt

Genindfryser man optøede madvarer, kan bakterier overleve nedfrysning til ulempe for sikkerheden.

0 kommentarer
Vis kommentarer