Salmonella i hakket svin og kalv

En af Coops kødleverandører til butikkerne Kvickly, Super Brugsen, Dagli Brugsen og Fakta trækker hakkekød tilbage

Selvom 'mindst holdbar til-datoen' er overskredet, kan forbrugere have frosset inficeret fars ned til senere frikadelle-fremstilling. (Foto: Colourbox)
Selvom 'mindst holdbar til-datoen' er overskredet, kan forbrugere have frosset inficeret fars ned til senere frikadelle-fremstilling. (Foto: Colourbox)

Der er risiko for også at få salmonella på gaflen, hvis frikadellen er lavet af pakker med hakket kalv og flæsk købt i Coops butikker Kvickly, Super Brugsen, Dagli Brugsen og Fakta.

Derfor trækker dagligvarekædens leverandør, Hilton Foods Danmark, nu pakkerne tilbage.

Den sygdomsfremkaldende bakterie er fundet i 500 grams pakker 'Slagterens hakket svin/kalv 8-12 procent', og kødet er fremstillet den 24. januar og mærket med 'mindst holdbar til 31.01.2012'.

Risiko for krydsforurening
Det er i batchnummer 400246504A fra producenten, der er fundet salmonella.

Bakterien slås ihjel, hvis kødet gennemsteges. Men det ustegte kød kan krydsforurene andre fødevarer og smitte ad den vej. Symptomerne på en salmonellainfektion er blandt andet diarré, kvalme, mavesmerter, feber og opkast.

Fødevarestyrelsen anbefaler forbrugere, at kødet smides ud, eller at levere det tilbage til butikken, hvor det er købt.

0 kommentarer
Vis kommentarer