Genbrugspap skader vores mad

Til trods for, at tørre fødevarer som bønner, havregryn og ris er sunde, så skal man nu være ekstra opmærksom på emballagen, da papæskerne forurener indeholdet, det viser ny undersøgelse

Ny undersøgelse viser, at tørre fødevarer som havregryn, ris og bønner i papæsker lavet af genbrugspap skader indeholdet. (Foto: Martin Hospach)
Ny undersøgelse viser, at tørre fødevarer som havregryn, ris og bønner i papæsker lavet af genbrugspap skader indeholdet. (Foto: Martin Hospach)

Bedst som man troede, at man kun skulle være opmærksom på indeholdet af sine fødevarer, så er det nu en god ide også at være obs på emballagen.

Emballage lavet af genbrugspapir kan indeholde rester af tryksværte fra aviser, og giftige mineralske olier i tryksværten kan give kræft og leverskader, det skriver forbrugermagasinet 'TÆNK'.

Det er som udgangspunkt kun de tørre fødevarer med lavt fedtindhold, som kan optage de skadelige stoffer. Desto længere tid fødevarerne opholder sig i emballagen, jo mere af de mineralske olier optager de.

Sigende undersøgelse
Det svenske forbrugermagasin 'Råd & Rön' står bag undersøgelsen, og de tyske myndigheder har undersøgt 119 papemballager, og det var kun en fjerdel, der var helt og aldeles fri for giftstofferne.

De resterende varer overskred de tilladte grænseværdier op til ti gange.

Plastfilm hjælper ikke
Det hjælper ikke, at fødevarerne er beskyttet af en plastfilm, da de mineralske olier alligevel trænger igennem.

Man skal dog spise af de forurenede fødevarer i mange år, før det udgør en sundhedsrisiko, skriver 'Råd & Rön'.

0 kommentarer
Vis kommentarer