VTEC: Det er bønnespirernes skyld

Bønnespirer er med 'stor sandsynlighed' smittekilden til VTEC-udbruddet, oplyser Robert-Koch-Instituttet i Berlin ifølge nyhedsbureauet dpa

Det var disse små fyre, som gjorde et stort antal tyskere syge, mener det tyske Robert Koch Institut.  (Foto: AP)
Det var disse små fyre, som gjorde et stort antal tyskere syge, mener det tyske Robert Koch Institut. (Foto: AP)

Det er 'med stor sandsynlighed' bønnespirer fra en tysk farm, som var kilde til VTEC-udbruddet i Tyskland. Det oplyser Reinhard Burger, der er leder for Robert-Koch-Instituttet i Berlin, ifølge Ritzaus Bureau.

- Det er bønnespirerne, siger Burger.

- Folk, som spiste bønnespirer, havde en sandsynlighed, der var ni gange større for at få blodig diarre, end dem, der ikke gjorde det, siger han.

Læs: Bønnespirer kan være VTEC-kilde

Grønsagsadvarsel afblæst
Det var altså hverken spanske agurker eller tyske grønsager, som var skyld i, at 2800 tyskere blev syge og 30 mennesker dræbt på grund af et udbrud med bakterien VTEC i Tyskland.

Læs: 30 døde af tarmbakterien

De tyske myndigheder aflyste i derfor i dag deres advarsel imod at spise agurk, tomat og salat fra Nordtyskland, og advarslen imod spanske agurker blev allerede 1. juni afblæst.

Læs: Tyskland afblæser advarsel imod salatgrønt

I Spanien har den indledende VTEC-mistanke imod spanske agurker, og den afsmittende mistro overfor spansk dyrkede grønsager generelt, givet store økonomiske tab til landmændene. De vil blive kompenseret for deres tab af EU.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere