Salmonella i økologisk kylling

Multiresistente salmonellabakterier får Fødevarestyrelsen til at trække økologisk kylling tilbage fra køledisken

Salmonella er efterhånden sjælden i danske kyllinger, men altså ikke i den økologiske variant fra Gråsten Fjerkræ. (Foto: Colourbox)
Salmonella er efterhånden sjælden i danske kyllinger, men altså ikke i den økologiske variant fra Gråsten Fjerkræ. (Foto: Colourbox)

12 ud af 12 af Fødevarestyrelsens prøver viser, at der er multiresistente salmonellabakterier i et parti økologisk kylling fra Gråsten Fjerkræ ApS.

Den inficerede kylling er blevet solgt i SuperBest og Øko Best-butikker på Sjælland, og der er tale om følgende partier:

Hel fersk økologisk kylling, mærket 'Gråsten Fjerkræ, økologisk kylling' med mindste holdbarhedsdato 01.06.2011.

Økologiske kyllingelår 450-550g, mærket 'Gråsten Fjerkræ, økologisk kylling' med mindste holdbarhedsdato 01.06.2011.

Økologisk kyllingefilet 325-375g, mærket 'Gråsten Fjerkræ, økologisk kylling' med mindste holdbarhedsdato 01.06.2011.

Fjerkræ skal altid gennemsteges for at slå bakterierne ihjel. Skulle der være tegn på infektion kan det være i form af symptomer som diarré, mavekramper, kvalme, feber, ondt i maven og opkast.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere