Salmonellakyllinger i omløb

Kyllingefileterne var på vej i skraldecontaineren, men endte ved en fejl ude i butikkerne- fyldt med salmonellabakterier

Fødevarekontrollen kritiserer  firmaet A Frost for ikke at have styr på partiet med de salmonellainficerede kyllingefileter. (Foto: Colourbox)
Fødevarekontrollen kritiserer firmaet A Frost for ikke at have styr på partiet med de salmonellainficerede kyllingefileter. (Foto: Colourbox)

Nu er den gal igen. Salmonllabefængte kyllingerfileter er endt i supermarkederne.

En lagermedarbejder er ved en fejl kommet til at sende et parti kyllingefileter ud i supermarkederne, som er blevet testet positiv for salmonellabakterier.

Der er efterhånden fundet mange væmmelige ting i de frosne fødevarer, som supermarkederne har købt fra den store aalborgensiske fødevareimportør A Frost, det skriver 24-timer.

Der er fundet alt fra glasskår, roskildesyge-bakterier, cigaretskod og nu også salmonella i kødet fra A Frost, og nu kritiserer fødevarekontrollen A Frost for at have sendt salmonellainficerede kyllinger ud i supermarkederne.

LÆS OGSÅ: Føtex-frysepizza indeholder glasskår

Kødet var spærret
Kyllingerne var endda spærret på lageret og måtte ikke sendes ud før, at kødet var blevet tjekket for salmonella. Man havde nemlig en formodning om, at kødet kunne indeholder de farlige bakterier, som var til tjek hos laboratoriet.

-Men ved en fejl var der en medarbejder i frostlageret, der kom til at tage partiet med salmonella ud, så det fik adgang til butikker. Det skal selvfølgelig ikke ske, erkender A Frost-direktør Lau Hejgaard.

Han understreger, at partiet nu er trukket ud af markedet, så der ikke er fare for forbrugerne.

Mere kritik
Ikke nok med, at A Frost sendte salmonellakyllinger ud i supermarkederne, så indgav A Frost også urigtige oplysninger til Fødevaremyndighederne om antallet af kyllinger, de havde trukket tilbage.

Nu kritiserer Fødevaremyndighederne A Frost for ikke at have ordentligt styr på partiet af salmonellainficerede kyllinger.

- Det er alvorligt overtrædelse af reglerne, når en fødevarevirksomhed ikke er stand til meget præcis at oplyse, hvor et parti varer af en given størrelse er, siger fødevarechef, Birgitte Horn, til 24timer.

0 kommentarer
Vis kommentarer