Kødallergi brudt ud i Sverige

Det er ikke alle, der frivilligt vælger at være vegetarer. I Sverige viser det sig, at nogle simpelthen ikke kan tåle kød

Overfølsomhed over for kød er en allergi, der endnu ikke har vist sig i de danske statistikker. (Foto: Colourbox)
Overfølsomhed over for kød er en allergi, der endnu ikke har vist sig i de danske statistikker. (Foto: Colourbox)

Traditionelt er det pollen, der plager langt de fleste allergikere om foråret. Men i Sverige er tre personer også blevet ramt af kødallergi.

I perioden 1998-2004 har Södersjukhuset i Stockholm konstateret otte tilfælde af kødallergi, men gennem det seneste halve år har sygehuset modtaget tre personer, der alle har lidt af den usædvanlige diagnose: overfølsom overfor kød.

Fælles for alle tilfælde er, at allergikerne fik ondt i maven og udslæt nogle timer efter at have sat tænderne i rødt kød, skriver sygehuset i en pressemeddelse.

Ukendt i Danmark
En kvinde fik et voldsomt anfald efter at have spist kødsovs, hvor hun fik problemer med vejrtrækningen og trykken for brystet. I ti år inden anfaldet havde hun afholdt sig fra at spise kød på grund af besværet, det gav hende. En undersøgelse viste, at hun havde dannet antistoffer mod protein fra nødder, svinekød og lam.

Herhjemme kender Astma-Allergi Danmark ikke til lignende tilfælde.

- Kødallergi har ikke rigtigt være på dagsordnen. Det er estimeret, at ti procent af de børn, der er mælkeallergikere kan risikere at reagere på oksekød, men det er ikke endeligt påvist, siger Betina Hjorth, rådgivningschef for Astma Allergi Danmark til ekstrabladet.dk.

Det er uvist, hvad der kan udløse allergien, men en amerikansk undersøgelse kæder overfølsomheden sammen med bid fra flåter og sandlopper.

0 kommentarer
Vis kommentarer