Cola-narkomaner søger hjælp

Unge coladrikkere har så svært ved at undvære den brune drik, at de opsøger hypnotisører, terapeuter og akupunktører for at få hjælp til at lægge den på hylden.

Unge, der er afhængige af cola, søger i stigende omfang hjælp. (Arkivfoto)
Unge, der er afhængige af cola, søger i stigende omfang hjælp. (Arkivfoto)

Flere alternative behandlere, som JydskeVestkysten har talt med, fortæller, at de dagligt bliver opsøgt af klienter, som søger hjælp til at komme ud af et decideret cola-misbrug på flere liter cola hver eneste dag.

På afvænningsklinikken Holdopnu, som primært hjælper med rygestop, kommer der ifølge ejeren Christina Nielsen hver uge omkring en håndfuld klienter, der erklærer sig afhængige af cola.

- De kan ikke lade det være. Deres krop skriger efter det, siger hun.

Den tv-kendte hypnotisør Jacob Strachotta har også haft cola-afhængige i klinikken. Derudover sælger han på sin hjemmeside downloads med hypnose målrettet cola-misbrug.

Efterspørgslen efter hjælp på det alternative behandlermarked overrasker ikke Martin Kreutzer, der er ernæringskonsulent ved Institut for Human Ernæring på Københavns Universitet. Han mener, at det er et udtryk for mangel på bedre alternativer, og at colamisbruget set fra samfundets side er et 'tag-dig-nu-sammen-problem'.

- Vi spilder energien på en akademisk diskussion om, hvorvidt der nu også er tale om rigtig afhængighed eller ej. Men disse mennesker har brug for hjælp, og den bør vi give dem, siger han og foreslår, at man fra det offentlige sides laver selvhjælpsgrupper til coladrikkerne, som man kender det med rygestopkurser.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen