Pas på den nordjyske julemad

Hver tredje restaurant og cateringfirma fik påtale eller bøde, da fødevarekontrollen fredag rykkede ud i Nordjylland

Der var skæld ud til her tredje restaurant og catering-firma i Nordjylland. (Foto: AP)
Der var skæld ud til her tredje restaurant og catering-firma i Nordjylland. (Foto: AP)

Man skal se sig for, inden man går til julebuffeten i Nordjylland:

Fødevareafdeling Aalborg uddelte bøder eller indskærpelser til 11 ud af 35 restaurant og cateringfirma, som blev tjekket i sidste uge som del af årets razzia på julemad.

Den ekstra kontrol, der fandt sted i Aalborg og det øvrige Nordjylland, var rettet mod restaurationer og diner transportable-virksomheder, der arrangerer julefrokoster eller tilbereder og leverer mad til julefrokoster, skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Alt for lidt styr på det
Resultaterne af julefrokost-aktionen viser desværre, at for mange virksomheder ikke har styr på forholdene i situationer med spidsbelastning, skriver Fødevarekontrollen ifølge pressemeddelelsen.

11 virksomheder fik en mere behersket, glad smiley, fordi den tilsynsførende måtte indskærpe overfor virksomheden, at en bestemt regel skulle overholdes.

Én virksomheder fik en sur smiley og vil få tilsendt en bøde for mangelfuld rengøring. En anden virksomhed fik en misfornøjet smiley og vil få tilsendt et påbud om at rette egenkontrollen.

Ris A'lamande bakteriebombe
Under kontrolaktionen blev der udtaget 20 prøver af ris à la mande, fordi erfaringen viser, at der netop her ofte kan være mange sygdomsfremkaldende bakterier, hvis desserten ikke har været kølet hurtigt nok ned.

Prøverne er ved at blive analyseret og resultaterne foreligger først på et senere tidspunkt.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere