Fødevaretjek brugt på småting

Små klager om stearinlys i slagtervinduet og hår i hindbærsnitten tager tid fra større sager hos Fødevarekontrollen

Et hår i en hindbærsnitte, nogle tændte fyrfadslys i vinduet hos en slagter, en vandhane uden varmt vand på McDonalds´ kundetoilet og en bridgeklub, der serverer mad til en juleafslutning.

Da Fødevareregion Syd for nylig tog affære og afhørte politikeren Anders Samuelsen om de hjemmelavede boller, han serverede ved et vælgermøde på privatadressen, var det langt fra første gang, at Fødevarestyrelsen brugte tid og ressourcer på at behandle klager fra borgere, som må siges at være i småtingsafdelingen - vel at mærke samtidig med at der råbes op om knappe ressourcer til at jagte uhygiejniske køkkener og fordærvet kød, skriver JydskeVestkysten .

Det viser en aktindsigt i forbrugernes klager over fødevarer og fødevarevirksomheder til Fødevareregion Syd. Dem modtager regionen omkring 700 af hvert år, og hver og en - uanset væsentlighed - bruger fødevarekontrollen tid på at behandle og besvare.

- Jeg har det sådan, at hvis forbrugeren synes, det er alvorligt nok til at kontakte os, så skal vi også tage det alvorligt, fastslår sektionsleder Eva Rosenørn fra Fødevareregion Syd.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere