Tyske madpakker til danske børn

Når den kommunale madordning sættes i gang til januar vil børnene i Horsens få deres daglige madpakker fra Hamborg

Fra nytår skal børnene i Horsens til at have deres mad leveret fra Tyskland (Foto: Arkiv)
Fra nytår skal børnene i Horsens til at have deres mad leveret fra Tyskland (Foto: Arkiv)

Fra nytår skal alle danske institutions børn have et godt og friskt måltid mad hver dag. Nogle får deres mad lavet på stedet, andre får maden fra et sted i regionen, og i Horsens får man maden helt fra Hamborg.

Billigst
Selvom det ikke gavner miljøet, at fragte maden de cirka 300 kilometer helt fra Hamborg, mener kommunen, at løsningen er den bedste, sundeste og mest fleksible.

Maden er i orden
Ni ud af ti institutioner, der skal have mad udefra, har valgt, at sige ja tak til den tyske mad, som godt nok kommer fra et dansk firma, fortæller Claus Jørgensen, der er udviklingskonsulent for Børn- og Unge i Horsens Kommune.

- Kvaliteten af den mad, der bliver leveret, er i orden. Den lever op til myndighedernes anbefalinger og vores egen politik på området, siger han.

18,85 kroner
Da man i sommer skulle tage stilling til hvilken løsning, man skulle have i de forskellige institutioner, lagde man det ud til pædagogerne og forældrene selv, at bestemme hvad man ville have for de 18.85 kroner, som hvert måltid koster

- Det var meget vigtigt for nogle af institutionerne, at de kunne tage maden med på farten, fortæller Claus Jørgensen

Men er der så ikke nogen tættere på, som kan lave madpakker?

- Åbentbart ikke, siger han

Rasmus Nyholm Jørgensen er formand for forældrebestyrelsen i Stensballe. Han er sådan set enig med kommunen i, at man har valgt en den bedste løsning. Alligevel mener han ikke, at den er optimal.

- Principielt er det jo fuldstændig sindssygt, at Horsens Kommune nu pumper penge ned til Tyskland. Alle de penge, vi kunne have brugt i lokalsamfundet, ryger nu til Hamborg. Det er da hul i hovedet, siger Rasmus Nyholm Jørgensen.

Ni institutioner i Horsens Kommune har valgt at lave maden selv - og ansætte personale til det.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere