Ølelskernes stjernestund

Julen er sat ind for de stærke brygges fanskare - kup!s ølekspert, Ole Madsen, guider gennem højtidens skummende drikke

- Det er med juleøl som med ost. Når du har lært at spise den ordentlige, vender du altså ikke tilbage til Lillebror-osten, lover kup!s ølekspert Ole Madsen. (Foto: Ole Frederiksen)
- Det er med juleøl som med ost. Når du har lært at spise den ordentlige, vender du altså ikke tilbage til Lillebror-osten, lover kup!s ølekspert Ole Madsen. (Foto: Ole Frederiksen)

De indbyder bare til hygge. Det er perfekte deleøl - jeg plejer at give konen en tredjedel af flasken og mig selv resten.

kup!s ølekspert Ole Madsen elsker julen, for der er markedet spækket med enhver ølentusiasts drøm: julebryggene.

- Der er så mange øl at vælge imellem, så det er kendernes stjernestund, fortæller han.

- Men jeg glæder mig også til perioden efter jul, hvor de bliver sat på tilbud. Så køber jeg mig et lager, jeg gemmer til næste år. Øl med en alkoholprocent over syv, har nemlig godt af at blive lagret.

Og det kan nationen!s medlemmer få glæde af, når dørene åbnes op til smagning af landets bedste juleøl den 19. og 20. november. Her vil der blandt andet blive serveret flere år gamle øl.

Øl for ethvert bag
- Vi prøver alt fra jule-hvedeøl til jule-porter. Der er faktisk julebryg af enhver art, og noget af det fantastiske ved juleøl er, at de hver især har deres lille overraskelse i smagen, siger Ole Madsen.

- Der er ingen regler for juleøl længere, og de findes i alle slags. Der laves 140 forskellige julebryg i Danmark alene.

Og faktisk er der næsten ingen grænser for, hvad juleøl kan indtages til i den mørke tid.

- Den stærke juleøl passer jo så godt til den fede julemad. Jeg anbefaler også at drikke det til klejner eller julesmåkager. Og hvis man skal have æbleskiver, kan man drikke julebryg til – og har man lyst, kan man sagtens varme den op.

Men Ole Madsen advarer dog novicer indenfor juleøl om, hvilket univers de er på vej ind i.

- Det er med juleøl som med ost. Når du har lært at spise den ordentlige, vender du altså ikke tilbage til Lillebror-osten.

Billetter til de to arrangementer kan købes på ekstrabladet.dk/nationen/tilbud eller i forhallen i Politikens hus på Rådhuspladsen i København.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere