9,6 mio. kr. til bedre fødevarekontrol

Regeringen sætter flere penge af til fødevarekontrol i butikkerne, og Fødevarekontrollen får bedre it-udstyr, oplyser fødevareministeren

Det skal være sikkert for forbrugeren at handle kød i supermarkederne. (Foto: Colourbox)
Det skal være sikkert for forbrugeren at handle kød i supermarkederne. (Foto: Colourbox)

Regeringen sætter flere penge af til fødevarekontrol i butikkerne, og Fødevarekontrollen får bedre it-udstyr, oplyser fødevareministeren.

Fødevarekontrollen forstærker næste år kontrollen for at få fat i butikker, som snyder med kødvarer.

Regeringen og samtlige partier i Folketinget er enedes om at afsætte ekstra 4,8 millioner kroner på næste års budget til formålet, samtidig med at andre 4,8 millioner kroner omrokeres på Fødevarestyrelsens budget til en særlig indsats med dybtgående kontrolbesøg.

Gerne flere kontrol-kampagner
Det samlede beløb på 9,6 millioner kroner giver penge til fire eller fem kampagner i 2010, oplyser fødevareminister Eva Kjer Hansen (V).

- Jeg havde gerne iværksat endnu flere kontrolkampagner. Men det var, hvad vi kunne blive enige om, siger hun til Ritzau.

Samtidig vil regeringen og Dansk Folkeparti i finanslovforhandlingerne have afsat 10 millioner kroner til bærbart it-udstyr, som kan lette kontrollanternes arbejde under butiksbesøgene.

Svig og svindel
Formanden for Folketingets Fødevareudvalg og fødevareordfører for Dansk Folkeparti, René Christensen, jubler ikke ligefrem over den aftale som i dag er indgået med alle Folketingets partier, der er en del af fødevareforliget, om styrkelse af fødevarekontrollen.

- Vi vil gerne have haft flere af de store gode kontrolbesøg, hvor der er tid til virkelig at undersøge virksomhederne. Disse besøg kan afdække svig og svindel – det er langt vanskeligere ved rutinebesøgene, men det var der ikke opbakning til i forligsgruppen, siger René Christensen.

René Christensen hæfter sig dog ved, at der tilføres 4,8 millioner kroner til flere kontrolbesøg.

- Det er også positivt, at vi får mulighed for at give større bøder. Førhen blev slagterafdelingen i SuperBest betragtet som en virksomhed. Fremover skal hele butikken opfattes som en virksomhed. Dermed gives større bøder, fordi bøderne afhænger af omsætningen, siger René Christensen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere