Bilka taget i kødsjusk

Varehuset i Næstved har tryllet oksestege over én måned yngre, end de var. En menneskelig fejl, siger Bilka-direktør

Den emballage som stegen var forsynet med yderst. Her står der, at fremstillingsdatoen er den 20.10.09, hvilket er løgn. Stegen er fra september - ikke oktober. (Foto: Per Rasmussen)
Den emballage som stegen var forsynet med yderst. Her står der, at fremstillingsdatoen er den 20.10.09, hvilket er løgn. Stegen er fra september - ikke oktober. (Foto: Per Rasmussen)

Christoffer Pedersen fra Næstved havde egentlig bare glædet sig til en lækker lørdagsmiddag med sin kæreste. Derfor havde han købt en lækker oksecuvette i Bilka i Næstved. Men da han dagen efter skulle tilberede stegen, så han, at der var noget rivravruskende galt.

– Da jeg tager oksecuvetten ud af bakken og cellofanen, ligger stegen i en vakuumpakke. På den yderste cellofan står der, at stegen er fremstillet den 20. oktober. Men på den inderste pakke står der, at den er helt tilbage fra den 18. september, fortæller han.

Stegen er altså reelt over en hel måned ældre, end Bilkas slagtere prøver at give udtryk for.

Har du lignende erfaringer så tip os her.

Har opført sig uærligt
Ved at pille med fremstillingsdatoen får Bilka samtidig ulovligt forlænget stegens liv helt frem til den 28. november – ifølge den yderste pakke.

– Jeg føler mig snydt. Bilka har opført sig uærligt over for mig. Det er lige så slemt som de butikker, der for nylig er blevet taget i at pakke kød om, som egentlig skulle være smidt ud, siger Christoffer Pedersen, der selv arbejder et bryggeri og har taget hygiejnekursus.

– Jeg ved, hvor meget korrekt mærkning betyder. Der er strenge regler for, at produkterne skal smides ud, hvis der er den mindste tvivl om, hvor vidt datomærkerne er korrekte. At der er tale om fersk kød, gør det endnu værre, mener han.

– Det lugter af vildledning
Henning J. Knudsen er fødevarechef i Fødevareafdeling Ringsted og har haft lejlighed til at kigge på oksestegs-mærkerne og har talt med kunde Christoffer Pedersen.

– Det ser meget mærkeligt ud, når Bilka på emballagen skriver, at stegen er fremstillet i oktober, når vi sort på vidt kan se på den inderste pakke, at stegen er fremstillet i september. Jeg ved ikke helt, hvad Bilka har foretaget sig, men det lugter af noget vildledende. Det virker forkert. Det lyder som en ganske lang holdbarhedsperiode.

– Hvad vil du gøre?

– Vi vil straks kontakte Bilka i Næstved og spørge, hvad de har gang i. Vi skal ud i butikken. De skal helst hoste op med en god forklaring. Jeg kan godt forstå, hvis kunderne bliver forvirrede.

– Hvis det vakuumpakkede kød er blevet opbevaret korrekt, kan det godt holde sig længe. Men det skal stadig mærkes korrekt.

Bilka-direktør: – En dum uheldig fejl

– Det er en rigtig uheldig fejl. En dum fejl. Det ikke et bevidst forsøg på ommærkning. Der er tale om en enkelt medarbejder, der ikke – som medarbejderen burde – brugte fremstillingsdatoen fra slagteriet men i stedet den aktuelle dato, da kødet blev mærket. Medarbejderen burde have skrevet den 18. september, forklarer Bilkas direktør Henrik Libak.

– Men det gør kødet yngre, end det er, så Bilka kan sælge det i en længere periode?

– Ja, medarbejderen har derved forlænget holdbarheden. Men det er altså ikke sket bevidst.

– Hvor mange stege har Bilka på den måde gjort yngre, end de er?

– 50-60 stykker kød. De er alle blevet solgt og ligger ikke længere i vores kølemontre. Jeg går ud fra, at mange allerede har stegt og spist deres steg eller har frosset den ned. Der er ikke tale om dårligt kød. Det kan godt holde sig. Men hvis nogle stadig har kødet liggende, får de selvfølgelig deres penge tilbage.

1 af 3 - Den her gamle oksecuvette burde koste Bilka i Næstved en sur smiley, mener Christoffer Pedersen, som er skuffet over sit supermarked. (Foto: Per Rasmussen)
2 af 3 Den vakuumpakke som oksestegen lå i. Her står der 18.09.09. Stegen er altså pakket - altså fremstillet - midt i september i år. (Foto: Per Rasmussen)
3 af 3 Den emballage som stegen var forsynet med yderst. Her står der, at fremstillingsdatoen er den 20.10.09, hvilket er løgn. Stegen er fra september - ikke oktober. (Foto: Per Rasmussen)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere