Madfuskere bliver hængt ud

Supermarkeder bliver hængt ud til spor og spe, hvis de bliver taget i at fuske med ompakket kød. Bøderne hæves til det dobbelte

Fusk med datoer, svinekød blandet med hakket lam og alt for høje fedtprocenter. Hakket kød kan være hvad som helst. (Foto: Colourbox)
Fusk med datoer, svinekød blandet med hakket lam og alt for høje fedtprocenter. Hakket kød kan være hvad som helst. (Foto: Colourbox)

Det er slut med, at supermarkederne kan snyde i smug, når Fødevarestyrelsen finder ompakket kød eller anden fusk med fødevarer.

Fremover vil Fødevarestyrelsens offentliggøre resultaterne af sine kontrolbesøg i Superbrugsen, Irma, Fakta, Netto, Føtex, Bilka og Superbest og andre kæder.

Det har fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) aftalt med supermarkederne i en aftale, der skal komme fødevarefusk til livs.

Efter aftale med supermarkederne
- Jeg har aftalt med detailhandlen, at vi fremover vil offentliggøre Fødevarestyrelsen snydresultater. Vi har en fælles interesse i, at der er en ordentlig kontrol, så forbrugerne kan føle sig trygge ved varerne i butikkerne, siger ministeren.

Aftalen er kommet i stand i kølvandet af en kødskandale med fuskeri og ompakning af gammelt kød i supermarkederne. Den nye aftale mellem ministeren og butikkerne omfatter supermarkedernes afdelinger med kød, bagervarer og delikatesser.

Desuden skal Fødevarekontrollen styrkes med målrettede kampagner, hvor flere medarbejdere tager på kontrolbesøg sammen.

Dobbelt op på bødestørrelser
Ministeren har ikke planer om tilføre fødevarekontrollen flere medarbejdere, men hun mener, at ressourcerne skal anvendes bedre end i dag.

Samtidig skal bødeniveauet fordobles, hvis slagterafdelinger tages i at svindle. Bødestørrelsen afhænger af forseelsens grovhed, og om det er gentagelsestilfælde, siger Eva Kjer Hansen.

- Aftalen giver en rigtig god mulighed for at følge med i, hvordan det fungerer i supermarkedernes forskellige afdelinger, siger Eva Kjer Hansen, der tirsdag mødes med de øvrige partiers fødevareordførere.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere