45 millioner til jagt på madsvindel

Fødevareministeren sætter streg over planlagte besparelser, og er klar med ekstra millioner til at jagte madsvindlere

Regeringen blæser nu til jagt på madsvindlere - og fup med kød i supermarkedernes kølediske. Det sker efter afsløringer af en række sager om madsvindel i DR Kontant og senest i B.T.

Når fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) tirsdag mødes for at forhandle et nyt forlig på fødevareområdet har hun pose med 45 millioner kroner med til Fødevarestyrelsen. De 45 millioner kommer ved, at hun sløjfer en planlagt besparelse på 30 millioner kroner i det allerede fremlagte finanslovforslag - samtidig med, at hun kommer med 15 millioner kroner ekstra til området.

- Regeringen vil afsætte i alt 45 millioner kroner til en sikring af Fødevarestyrelsens økonomi og til at styrke indsatsen mod salmonella- og ernæring. Pengene indgår i de aktuelle forhandlinger om finansloven i denne uge, siger Eva Kjer Hansen til B.T.

Udtalelsen kommer samtidig med, at en ny rapport fra Deloitte, som B.T. har modtaget, fortæller om økonomisk rod og bureaukrati i Fødevarestyrelsen. Et eksempel på det træge arbejde i styrelsen er, at fødevarekontrollanter endnu ikke har en bærbar computer med modem, så de kan sende resultater ind. De skal derfor hver gang køre ind på kontoret og taste de 75.000 årlige smiley-kontroller ind.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere