SuperBest-direktør: en sort uge

Fælden er klappet for endnu en SuperBest-butik, som har hældt gammelt kød i medisteren. Direktøren lover over for ekstrabladet.dk, at det er sidste gang

SuperBest på Toften 9 i Nibe er blevet taget i at hælde hakket svinekød, som har overskredet sidste holdbarhedsdato, i fersk medisterpølse. Herefter er medisterpølsen blevet mærket om og solgt som frisk. (Foto: DR Kontant)
SuperBest på Toften 9 i Nibe er blevet taget i at hælde hakket svinekød, som har overskredet sidste holdbarhedsdato, i fersk medisterpølse. Herefter er medisterpølsen blevet mærket om og solgt som frisk. (Foto: DR Kontant)

Skandalen om supermarkedsslagterne, der giver gammelt kød nye holdbarheds-datoer, ruller videre. Endnu en SuperBest-butik er blevet taget i at fifle med mærkerne i forsøg på at sælge bl.a. hakket kød, der burde befinde sig i skraldespanden.

Det drejer sig om SuperBest på Toften 9 i Nibe, som er blevet taget i at hælde hakket svinekød, som har overskredet sidste holdbarhedsdato, i fersk medisterpølse. Herefter er medisterpølsen blevet mærket om og solgt som frisk.

Det var Fødevareregion Nord, som i fangede svindlen i forbindelse med en kontrolaktion, hvor ind til videre tre ud af 12 nordjyske supermarkeder er taget i at ommærke gammelt kød.

- Det er en klar overtrædelse. Butikken må ikke genanvende og ompakke kød, som allerede har nået sidste holdbarhedsdato. Butikken har nu modtaget et bødeforlæg på 10.000 kroner. Det må være et spørgsmål om, at slagterne ikke har helt styr på reglerne siger sektionsleder Niels Jacob Lund fra Fødevareregion Nord.

Har du viden om andre butikker, der stadig ommærker kød, så hører vi gerne fra dig.

10 SuperBest-butikker fanget
Umiddelbart forekommer det ufatteligt, at SuperBests slagtere tør ommærke gammelt kød hele fire dage efter, skandalen begyndte at rulle med Fødevarestyrelsens kontrolaktion. Aktionen startede den 24. september efter forbrugerprogrammet Kontants optagelser med skjult kamera, som dokumenterede omfattende svindel i SuperBest.

- SuperBest i Nibe fik kontrolbesøg for en uge siden, men fødevarekontrollen var i tvivl om, hvor hårdt forseelsen skulle takseres. Det er så endt med endnu en sur smiley nu. Vi er oppe på i alt 10 butikker, som ulovligt har ompakket kød. Men kontrollen har også besøgt adskillige af vores forretninger, hvor der intet var at bemærke, siger SuperBests administrerende direktør Frank Sørensen.

- Hvor længe kan vi blive ved med at skrive artikler om, at fælden klapper for nye SuperBest-butikker?

- Jeg er helt sikker på, at vi er færdige med disse historier. Den seneste uge har været meget smertefuld for os. Det har været en sort uge.

Kontrolarbejdet fortsætter
Fødevarechef ved Fødevareafdeling Rødovre Bjørn Wirlander har fået til opgave at danne sig et overblik over indsatsen med at afsløre snyd med datomærker.

Han mangler stadig at få tilbagemelding fra flere fødevareafdelinger. Han kan dog fortælle, at SuperBrugsen på Gl. Odensevej 3 i Gelsted på Fyn er blevet taget i at have gammelt kød i kølemontrerne.

- Her var det så at sige det omvendte problem, da der ikke var et gjort forsøg på at skjule, at kødet var for gammelt. Men butikken fik en indskærpelse, oplyser Bjørn Wirlander.

- Men vi er ikke slut med at kigge efter ommærket kød rundt omkring i landet, hvilket fødevareministeren også har oplyst, tilføjer han.

0 kommentarer
Vis kommentarer