Vi propper håndbagagen med dåsemad

Når ferien går til sydens sol eller til sne og ski, kan mange ikke undvære dansk dåsemad. Mange dåser bliver konfiskeret i lufthavnen

Hvis du vil have dåseleverpostejen med ferien, skal den pakkes ned i den bagage, der skal tjekkes ind. Er den med i håndbagagen, bliver den konfiskeret. (Foto: Colourbox)
Hvis du vil have dåseleverpostejen med ferien, skal den pakkes ned i den bagage, der skal tjekkes ind. Er den med i håndbagagen, bliver den konfiskeret. (Foto: Colourbox)

Ingen udlandsrejse uden god, dansk dåsemad. Sådan tænker mange danskere i hvert fald, når de pakker kufferten. Så hver eneste dag må sikkerhedspersonalet skride ind og tage dåsemaden fra de rejsende, der glemmer, at dåser ikke må tages med i håndbagagen.

- Vi oplever dagligt, at vi må konfiskere dåsemad fra vores passagerer. Folk glemmer simpelthen at pakke det i den bagage, de tjekker ind, siger sikkerhedschef i Købehavns Lufthavn, Johnnie Müller, til Nyhedsbureauet Newspaq.

20 tons konfiskerede ting
- Hvor mange kilo dåser det løber op i, ved vi ikke, men alene i år har vi fået overleveret 20 tons ting, som folk ikke må tage med ombord på flyene, lyder det videre fra Kastrup.

Hos Scanway, tidligere kendt som Tyrkiet Eksperten, kender man udmærket til gæster, der ikke kan leve uden den hjemlige mad i sydens sol.

- En stor del af vores gæster tager mad med på ferien, hvis de har booket en rejse, hvor de selv skal stå for forplejningen, forklarer Deniz Jensen, der er salgsdirektør i Scanway, der alene i sommerferien vil sende godt 60.000 danskere på ferie.

Guider glade for efterladte dåser
Og faktisk luner det gode danske køkken også andre maver end dem, der har medbragt makrel, postej og tun i vand.

- Den hjemmebragte mad kommer faktisk også vores guider til gode. For når folk rejser hjem og ikke har kunnet spise op, så forærer de ofte den danske mad til guiderne - og det er de vilde med. Det er altså svært og finde leverpostej i eksempelvis Alanya, fortæller Deniz Jensen.

I lufthavnen glæder de sig bare over, at de rejsende ikke længere bliver sure, når de mister feriemiddagen.

- De rejsende bliver ikke længere sure på os, hvis de bliver nødt til at overdrage nogle af deres ting. I stedet bliver de sure på sig selv over, at de har glemt at pakke tingene ned, glæder Johnnie Müller sig, og opforderer til at tjekke lufthavnens hjemmeside, hvis man er i tvivl om, hvad man må tage med i håndbagagen.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen