TV: Her brygger de gourmet-kaffe af lort

'Café au bæ': På Fillipinerne er de tossede med kaffe, som er lavet på afføring

Lorte-kaffen koster det dobbelte af almindelig kaffe
Lorte-kaffen koster det dobbelte af almindelig kaffe

De færreste forbinder nok en varm og velduftende kop kaffe med efterladenskaber fra desmerdyr.

SE OGSÅ:

Verden på vrangen - 24. okt. 2011 - kl. 13:44 TV: Dyrerigets største røvhuller

Men ikke desto mindre hænger de to ting uløseligt sammen på kaffefarmen Mount Apo i den sydlige del Fillipinerne, hvor dyret spiller en central rolle i produktionen af en speciel type gourmet-kaffe.

Skider hele bær
De lodne dyr får en daglig kost bestående frugt og kød – men to gange om ugen er frokosten fyldt med koffein i form af kaffebær.

Desmerdyret bruger sin lugtesans til udvælge de rødeste og mest modne bær, som den labber i sig én efter én.

SE OGSÅ:

Sådan ser 'lortebær' fra Jeppe Pedersens går ud. (Foto: Mogens Flindt) Fødevarer - 29. jun. 2011 - kl. 12:32 TV: Fra tis til 'lortebær' - sådan bliver dine jordbær plukket

Bærene passerer herefter ufordøjet gennem dyrets tarmsystem for til sidst at ende under burene.

Bønnerne, eller lortene, som man fristes til at sige, tørres i solen i flere dage, hvorefter den tørrede skal, der omfatter selve bønnen, fjernes.

LÆS OGSÅ:

Se også: Kan lugten af lort virkelig gøre dig syg?

Rist den bønne
Sidst men ikke mindst ristes bønnerne, hvilket sikrer, at bakterier fra de resterende 'urenheder' på bønnerne forsvinder.

- Den ultimative måde at desinficere er gennem stegning og ristning. Det dræber alle bakterier, siger Sonny Dizon, der ejer kaffefarmen i Mount Apo.

LÆS OGSÅ:

Se også: Derfor er din lort brun

På farmen produceres omkring 60 kilo af ristede desmerdyr-kaffebønner om ugen. Prisen på den specielle kaffe ligger på det dobbelte af, hvad almindelig kaffe koster.

Omkring 600 krukker sælges månedligt, primært til turister, der finder det spændende og eksotisk at drikke kaffe, der kommer fra desmerdyrets tarm.

SE OGSÅ:

TV - 17. nov. 2011 - kl. 13:44 TV: Topmodel spiser lort

'Jeg kan lide det'
Wolfgang Jung, der er turist og har besøgt Dizons kaffefarm, er begejstret.

- Jeg prøvede Desmerdyr-kaffe, og jeg kan lide det, siger han.

Mens Indonesien er kendt verden over som verdens førende producent og eksportør af Desmerdyr-kaffe, er Filippinernes version så småt ved at gøre sig bemærket af kaffekendere på grund af de unikke bær, som vokser nær Mount Apo.

Se tv-indslaget øverst i artiklen, og hør, hvad kaffen smager af!

Se mange flere skæve klip på Ekstra Bladet TV her

1 af 3 Desmerdyrets fordøjelse tilfører kaffen et ekstra strejf
2 af 3 De mange bær passerer uførdøjet gennem desmerdyrets tarmsystem
3 af 3 Lorte-kaffen koster det dobbelte af almindelig kaffe
0 kommentarer
Vis kommentarer