Michelin-hæder til moderne mormor-mad

Dansk mad har en stor plads i chefkokkens hjerte og på menukortet i 'Herman i Nimb', der fra i dag glæder sig over en plads i den franske guide

Sådan ser Thomas Hermans version af forloren hare ud. Med retten vandt han titlen 'Årets hovedret 2006'. (Foto fra kogebogen 'Brændende kærlighed' fra forlaget Klematis)
Sådan ser Thomas Hermans version af forloren hare ud. Med retten vandt han titlen 'Årets hovedret 2006'. (Foto fra kogebogen 'Brændende kærlighed' fra forlaget Klematis)

Klokken 14 minutter over ni i morges begyndte de første sommerfugle at rumstere i maven på køkkenchef Thomas Herman.

- Jeg havde godt hørt rygter om en michelin-stjerne, men skulle lige have det bekræftet, siger en glad chefkok til ekstrabladet.dk.

Bagefter blandede den nyslåede michelin-ridder sommerfuglene i maven med et boblende glas champagne.

- Det er rigtig dejligt, og det er fantastisk, at der er så meget opmærksomhed omkring michelin-stjernerne, siger køkkenchefen, der er født og opvokset i Fredericia.

Dansk madkultur i centrum
Minderne om morens karbonader og mormorens flæskesteg er sammen med anden solid bondekost blevet raffineret og nyfortolket i hans kogebog 'Brændende kærlighed', hvor de traditionelle opskrifter står side om side med en moderne version.

Det danske køkken finder også vej til menukortet i gourmetrestauranten, hvor retter som ymerfromage og høns i asparges ala Herman blander sig med foie gras og bisque.

Den funklende nye stjerne får ikke dog chefkokken til at hvile på brøndkarsen.

- Vi vil hele tiden gøre, hvad vi kan for at blive bedre, siger Thomas Herman.

Kong Hans på skulderen
Hans gastronomiske udvikling tog for alvor fart, da han arbejdede sammen med Thomas Rode Andersen på den hæderkronede Kong Hans' kælder. Et parløb, der ikke kun manifesterede sig kulinarisk, men også har sat sig konkrete spor på kroppen: sammen fik de en tatovering med Kong Hans' logo.

- Min tatovering sidder på skulderen, mens Rode har sin på brystet, siger Thomas Herman.

Der er dog ikke umiddelbart udsigt til at 'Herman i Nimb' kommer til at pryde kokkens korpus.

- Jeg har svært ved at forestille mig Nimb-logoet noget sted på min krop. Det ville også være lidt mærkeligt, at hvis der skulle stå 'Herman', vurderer køkkenchefen muntert.

1 af 2 Køkkenchef Thomas Herman erstatter udenfor arbejdstid meget gerne kokkehuen med en six-pence. (Foto: Stine Larsen)
2 af 2 Sådan ser Thomas Hermans version af forloren hare ud. Med retten vandt han titlen 'Årets hovedret 2006'. (Foto fra kogebogen 'Brændende kærlighed' fra forlaget Klematis)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere