Øl med smag af kaffe - og lort

Dansk bryggeri har skabt en øl, der er brygget på en del af væslers afføring. Tilmed skal brygget helst drikkes om formiddagen

Hvis du vil undgå lort i din øl, så skal du nok holde dig langt væk fra det lille, danske bryggeri Mikkeller.

De har nemlig lige lavet en decideret lorteøl. Øllen 'Beer Geek Brunch' indeholder kaffebønner, der har været en tur gennem maven på det vietnamesiske væseldyr, luwakken.

- Jeg synes det er sjovt med madvarer, der er lidt outrere. Jeg smagte kaffen i Vietnam og syntes, den smagte sindsygt godt. Og så havde den sådan nogle chokoladenuancer, så den passer godt til en øl, siger Mikkellers brygger, Mikkel Bjergsø.

Når han ikke bare sender flasker med ren lorte-kaffe på gaden, er det blandt andet fordi, kaffebønnerne er voldsomt dyre. Hvis man vil købe den herhjemme, koster kaffe op mod 10.000 kroner for et kilo. Så er det billigere at putte en lille smule væsel-lorte-kaffe i en øl.

- Kaffe giver normalt en del bitterhed i øl, men den her er mere balanceret. Man kan smage, der er kaffe i, men det smager ikke som en kop kaffe, forklarer Mikkel Bjergsø.

- Nu hedder den Beer Geek Brunch - skal man drikke den om formiddagen?

- Ja, det kan man godt. Der findes jo også brunch med champagne, så det er ikke så kriminelt, som hvis man drak den til morgenmad. Og så skal man jo heller ikke drikke ti flasker. Man kan måske dele en.

- Og du er sikker på, den ikke smager af lort?

- Nej, det gør den ikke. Men man må godt kalde det for en lorteøl alligevel, slutter Mikkel Bjergsø.

1 af 3 Etiketten på Mikkellers lorteøl (foto: Mikkeller.dk)
2 af 3 Det er det her lille dyr luwakken, der spiser kaffebønnerne og skider dem ud igen, så de koster 10.000 kroner kiloet... (foto: amanderson2/ Flickr)
3 af 3 
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen