Importeret fjerkræ fuld af bakterier

Størsteparten af importeret fjerkræ som danskerne kan købe i butikkerne er inficeret med den farlige bakterie campylobacter, viser ny test

Testen viser, at 17 ud af 20 pakker importeret fjerkræ er inficeret med campylobacter. Fire ud af 20 pakker af det danske fjerkræ er forurenet med campylobacter. (Arkivfoto: AP)
Testen viser, at 17 ud af 20 pakker importeret fjerkræ er inficeret med campylobacter. Fire ud af 20 pakker af det danske fjerkræ er forurenet med campylobacter. (Arkivfoto: AP)

Udenlandsk fjerkræ vrimler med bakterier. Det viser en test, som DR's 21 Søndag har fået foretaget med hjælp fra Fødevarestyrelsen. 17 ud af 20 pakker fjerkræ importeret fra udlandet var inficeret med campylobacter.

- At vi undersøger 20 prøver og finder 17 positive, det finder jeg noget overraskende, siger dyrlæge på mikrobiologisk laboratorium hos Fødevareregion Øst, Arne Kongsted.

21 Søndag har testet 20 pakker tilfældigt udvalgt fjerkræ importeret fra udlandet og 20 pakker tilfældigt udvalgt fjerkræ fra Danmark. Kødet er købt i 10 forskellige supermarkedskæder.

Testen viser, at 17 ud af 20 pakker importeret fjerkræ er inficeret med campylobacter. Fire ud af 20 pakker af det danske fjerkræ er forurenet med campylobacter.

Omkring 50.000 danskere skønnes at blive syge af campylobacter hvert år.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere