Hakket kød fyldt med bakterier

Småfordærvet kød er et helt almindeligt syn i de danske kølediske, viser en test af hakket oksekød, som Eurofins Steins Laboratorium har lavet for Ekstra Bladet

Havde du tænkt dig at servere hakkebøf i aften? Så lad være... (Foto: Thomas Borberg)
Havde du tænkt dig at servere hakkebøf i aften? Så lad være... (Foto: Thomas Borberg)

Fem ud af ni supermarkeder sælger kød, der indeholder 44 gange så mange bakterier, som myndighederne tillader.

Seniorforsker Tina Beck Hansen DTU Fødevareinstitut mener ikke, at supermarkederne bør sælge kødet.

- De høje tal er tegn på begynde fordærv, og det er ikke i orden, at der ligger kød derude, som er fordærvet. Jeg ville smide det ud, siger hun.

Som om det ikke er nok, at kødet er halvfordærvet, viser testen oven i købet, at ni ud af ti pakker indeholder E. colibakterier, som stammer fra afføring.

Bakterierne skyldes dårlig hygiejne under slagtning og pakning af kødet. En enkelt af pakkerne - hakket økologisk oksekød fra SuperBest - lugter så surt og ser så gråt ud, at Tina Bech Hansen fra DTU Fødevareinstituttet helt anbefaler, at kødet bliver smidt ud.

Endelig viser testen, at seks ud af ni producenter snyder med fedtprocenten, og forbrugerne kan derfor ikke stole på, hvad deklarationen lover. Forbrugerrådet kritiserer og kalder det tankevækkende.

- Som forbruger skal man kunne stole på varedeklarationen, og det ligner en tanke, at alle seks pakker ligger over det lovede fedtindhold. Fedt er billigere end kød, siger Camilla Udsen, fødevarepolitisk medarbejder i Forbrugerrådet.

kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen