Drik dig sund i te

Te kan være rigtig sundt, da det indeholder mange sundhedsfremmende stoffer. Ernærings-ekspert Per Brændgaard ser nærmere på te

Te kan være ganske sundt at drikke.
Te kan være ganske sundt at drikke.

Te fås i mange forskellige farver. Både sort, grøn, hvid og rød. Te indeholder ganske mange sundhedsfremmende stoffer. De gavnlige stoffer virker på samme måde inde i kroppen som frugt og grønt.

Supersund og næsten fri for koffein
WHITE FRUIT, PICKWICK

Hvid te fremstilles af topskuddene fra teplanten. Topskuddene har små, hvide hår – deraf navnet ’hvid te’. Hvid te fremstilles særlig skånsomt, og ligesom grøn te med meget lidt iltning. Hvid te er mindst lige så sund som grøn te. Samtidig er indholdet af koffein endnu lavere.

Pris: 20 poser, 20 kr

Grøn er bedre end sort
GREEN TEA, LIPTON

Grøn te er et rigtig godt valg, hvis du vil have en sund te. Grøn og sort te kommer fra den samme teplante. Forskellen er, at ved fremstillingen af grøn te bliver teen ikke iltet. Det gør, at grøn te har et højere indhold af flavonoider og et lavere indhold af koffein. Grøn te er dog ikke koffeinfri.

Pris: 20 poser, 20 kr

Rød sundhed
RED TEA, LIPTON

Denne røde te er baseret på sort te, blandet med rooibos. Rooibos betyder ’rød busk’ og er betegnelsen for en busk, der vokser i Sydafrika. Bladene fra busken anvendes på samme måde som teplanten. Rooibos har et særlig højt indhold af nogle flavonoider, som antages at have sygdomsforebyggende egenskaber. Samtidig er rooibos helt koffeinfri fra naturens side.

Pris: 20 poser, 20 kr

Frugt-te er ikke sundere
BLUE FRUIT TEA, LIPTON

Du skal ikke vælge en frugt-te som denne for sundhedens skyld. Hvis du vil have den sundest mulige te, så gå efter grøn eller hvid te. Den blå farve i Blue Fruit-teen skyldes forskellige blå frugter. Men indholdet af blå frugter er så lavt (under 3  %), at det ikke batter noget rent sundhedsmæssigt. Selve teen er almindelig, sort te.

Pris: 20 poser, 20 kr

Mere energi
GOLD T-KICK, PICKWICK

Hvis almindelig te ikke giver dig nok stimulans, og du ikke ønsker at drikke kaffe eller espresso, så kan denne te være et godt alternativ. Den reklamerer med et større kick til energiniveauet på grund af indholdet af guarana. Det er sikkert rigtigt. Indholdet af guarana giver et ca. 22  % højere indhold af koffein end i sort te, og guarana indeholder tilmed også andre stimulerende stoffer end koffein. Men guarana gør ikke teen sundere.

Pris: 20 poser, 20 kr

Sundere end kaffe
EARL GREY, PICKWICK

Sort te er ganske sundt, men ikke helt så sundt som de andre te-typer. Earl Grey består udelukkende af såkaldt sort te. Sort te er sort, fordi den er blevet mere iltet under fremstillingen. Det gør, at sort te indeholder mere koffein og mindre af de sundhedsfremmende flavonoider sammenlignet med grøn te. Sort te er dog et sundere valg end sort kaffe, da te indeholder betydeligt flere flavonoider end kaffe. Det lavere indhold af koffein i te end kaffe gør også, at du kan skære ned på dit koffeinindtag ved gradvis at skifte fra kaffe til te.

Pris: 20 poser, 18 kr

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen