Tørret frugtpålæg

Under luppen: Per Brændgaard er ernærings ekspert og tilknyttet Ankerhus Seminarium CVU Sjælland. I denne uge ser han på tørret frugtpålæg

Det kan godt betale sig at købe tørret frugtpålæg i en helsekostbutik i stedet for i supermarkedet. Supermarkedets produkter er tilsat palmeolie, som indeholder usunde fedtsyrer. Helsekostbutikkernes produkter er rene, økologiske og fri for palmeolie. De sundeste varianter af tørret frugtpålæg er glimrende pålæg og giver en god mulighed for at tilfredsstille den søde tand.

Den sundeste
VALNØDDERULLE FRA AURION

Seks ud af seks stjerner

Valnødderullen er det sundeste valg. Den indeholder 93 procent figner og syv procent valnødder, og det hele er økologisk. Der er ikke tilsat fedtstof. Figner holder gang i maven og valnødder er godt for hjertet og kredsløbet. Valnødder har blandt andet et særlig højt indhold af den livsvigtige og hjertevenlige fedtsyre alfa-linolensyre.

Pris: 59 KRONER FOR 500 G

Mindre sund med kokos
FIGENRULLE FRA AURION

Fem ud af seks stjerner

Figenrullen er lidt mindre sund end valnødderullen, da valnødderne er erstattet af kokos. Kokos har ligesom valnødder et højt fedtindhold, men fedtsyrerne i kokos er ikke lige så sunde som fedtsyrerne i valnødder. Men kokosindholdet er kun en procent, så det går nok. Resten er figner, og der er ikke tilsat andet. Produktet er økologisk, og det er en fordel både miljø- og sundhedsmæssigt.

Pris: 59 KRONER FOR 500 G

Lidt mindre palmeolie
FRUGTRULLE MED FIGEN FRA CASTUS

To ud af seks stjerner

Denne frugtrulle indeholder en anelse mindre palmeolie end figenrullen: fire procent i stedet for fem procent. Det gør den dog ikke væsentligt sundere. Resten af produktet er en ligelig blanding af tørrede dadler og figner.

Pris: 15 KRONER FOR 250 G

Palmeolie i skiver
FRUGTPÅLÆG MED FIGEN FRA CASTUS

To ud af seks stjerner

Dette produkt er det samme som Frugtrulle med Figen blot i praktiske skiver til brødet. Ernæringsmæssigt er der de samme ulemper i form af unødvendig tilsætning af palmeolie. Køb dit frugtpålæg i helsekostbutikken, hvor du kan få produkter uden tilsætning af palmeolie.

Pris: 23 KRONER FOR 3x120 G

Usund palmeolie
FIGENRULLE NØDDEMIX FRA CASTUS

To ud af seks stjerner

Produkterne fra Castus er ikke de bedste valg, da de er tilsat palmeolie. Palmeolie er en af de få undtagelser, der bekræfter reglen om, at vegetabilske olier er sunde. Det skyldes det høje indhold af kolesterol-øgende, mættede fedtsyrer i palmeolie. Figenrulle Nøddemix indeholder fem procent palmeolie. Resten af produktet er udmærket (86 procent dadler, fem procent hasselnødder og fire procent jordnødder), selv om der desværre ikke er anvendt økologiske råvarer.

Pris: 15 KRONER FOR 250 G

1 af 3 I denne uge tester Per Brændgaard frugtpålæg.
2 af 3 
3 af 3 
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen