Advarsel mod svinekød

Fødevarestyrelsen advarer mod svinekød købt på en privatadresse i Jelling. Dyrene kan have været syge inden slagtning

Fødevarestyrelsen har lukket et 'sort' slagteri i Jelling, som bl.a. har solgt medister. Kødet kan være fordærvet, lyder advarslen til forbrugerne. (Foto: Miriam Dalsgaard)
Fødevarestyrelsen har lukket et 'sort' slagteri i Jelling, som bl.a. har solgt medister. Kødet kan være fordærvet, lyder advarslen til forbrugerne. (Foto: Miriam Dalsgaard)

Fødevarestyrelsen advarer nu de forbrugere, der har købt svinekød fra adressen Vindelevvej 37, 7300 Jelling. Igennem længere tid er der blevet slagtet svin og solgt blandt andet medister og leverspostej, og der er ifølge Fødevarestyrelsen risiko for, at fødevarerne kan være fordærvede eller indeholder sygdomsfremkaldende bakterie. Derfor bør forbrugerne kassere fødevarerne, lyder rådet.

Se også: Advarer mod lammekød fra ulovlig slagter

Fødevaremyndighederne kan heller ikke udelukke, at dyrene ikke har været syge, før de blev slagtet.

- Slagtningen er foregået under stærkt uhygiejniske forhold i en ældre lade side om side med gamle cykler og papkasser. Dyrene har ikke været underlagt den lovpligtige dyrlægekontrol, og dermed er der ikke kendeskab til, hvilken medicin dyrene evt. har fået eller om de har lidt af sygdomme, skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelse.

Se også: Advarsel: Campylobacter i kylling

Ejeren af ejendommen kan nu se frem til en række bøder for blandt andet manglende autorisation til slagtning, manglende sporbarhed på sine varer, uhygiejniske forhold i produktionslokalet og ulovlig bortskaffelse af slagteaffald.

Fødevarestyrelsen konfiskerede ved aktionen fredag den 1. november 300 kilo svinekød.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere