Advarsel: 3-Stjernet tilbagekalder pølse

3-Stjernet tilbagekalder ’Frikadellepølse 9%’ mærket 30. oktober 2013

Virksomheden 3-Stjernet A/S har ved en intern kontrol opdaget, at et parti pålæg har risiko for at indeholde Listeria og trækker derfor pålægget tilbage. (Foto:3-stjernet)
Virksomheden 3-Stjernet A/S har ved en intern kontrol opdaget, at et parti pålæg har risiko for at indeholde Listeria og trækker derfor pålægget tilbage. (Foto:3-stjernet)

Virksomheden 3-Stjernet A/S har ved en intern kontrol opdaget, at et parti pålæg har risiko for at indeholde Listeria og trækker derfor pålægget tilbage. Det drejer sig om ca. 3.500 stk. ’Frikadellepølse 9%‘ med pakkedato den 30.10.2013.

- Tilbagetrækningen sker, fordi vi har grund til at antage, at produkterne ikke overholder kravene til fødevaresikkerhed. Det skyldes, at der ved rutinemæssig egenkontrol er fundet Listeria monocytogenes i produktet, advarer adm. direktør for 3-Stjernet, Anders Laursen i en pressemeddelelse.

I pakkerne med ’Frikadellepølse 9%’ kan der derfor være risiko for at blive smittet med Listeria. Symptomerne er bl.a. diarré, kvalme, mavesmerter, opkast og feber. Størstedelen af dem, som bliver smittet med Listeria, får ingen symptomer, men man kan få influenza-lignende symptomer i løbet af nogle dage til få uger.

Undersøger sagen
3-Stjernet beklager dybt og beder forbrugerne kassere varen eller henvende sig til butikken, hvor de har købt varen, og få pengene retur.

3-Stjernet har ingen grund til at tro, at andre produkter indeholder Listeria og undersøger årsagen.

- Det er heldigvis noget der sjældent sker, dette her. Derfor kan jeg ikke fortælle, hvordan det kan være, at vi har fundet Listeria i dette produkt. Men vi er naturligvis i gang med at undersøge sagen, siger Anders Lauersen.

Det tilbagekaldte pålæg fra 3-Stjernet er solgt i Dansk Supermarkeds butikker (Føtex og Bilka), COOP’s butikker (Kvickly, Super Brugsen, Irma, Lokal- og Daglig brugsen), SuperGros (KIWI, SPAR og SuperBest) samt i ABC Lavpris.

Forhandlere og fødevaremyndighederne er informeret om tilbagetrækningen. De er i gang med at fjerne produktet fra hylderne.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere