Ernæringseksperter i lommen på industrien

Ernæringseksperter får tilbudt penge for at fremhæve bestemte produkter, når de optræder i medierne

Ernæringseksperter, som rådgiver om sund kost og slankekure, har svært ved at stå for fristelsen, når fødevarevirksomheder tilbyder dem penge for at fremhæve et bestemt produkt, når de optræder i medierne.

Det skriver Jyllands-Posten.

Se også: Kendt ernæringsekspert betalt af industrien

Jyllands-Posten har bl.a. talt med kostvejleder Lene Hansson, som mener, at mange ernæringseksperter er bundkorrupte.

- Jeg får jævnligt tilbud fra virksomheder, som vil betale mig op til 600.000 kr. for at lave skjult reklame for dem – f.eks. ved at skrive pænt om dem i artikler og tage deres produkter med i tv, siger hun til Jyllands-Posten.

Professor Arne Astrup er også en af de eksperter, som har været i søgelyset, fordi han udtalte, at smør og Kærgården er sundere end bløde plantemargeriner. Senere kom det frem, at han sidder i et rådgivningsudvalg for Mejeriforeningen.

Se også: Ernæringsekspert har fået penge af Becel Ernæringsekspert har fået penge af Becel

Ugen efter var det Per Brændgaards tur til at blive anklaget for dobbeltspil, da han reklamerede for Becel uden at fortælle, at han havde arbejdet som konsulent for Unilever, som står bag Becel.

Arne Astrup udtaler til Jyllands-Posten, at han fremover ikke vil udtale sig som ekspert i medierne.

Professor Peter Gøtzsche, medlem af Læger uden Sponsor, sammenligner ernæringseksperternes dobbeltspil med læger, der er i lommen på medicinalfirmaer.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere