TV: Kong Hans fjerner foie gras efter afslørende optagelser

Den danske Michelin-restaurant har fjernet luksusretten helt efter skjulte optagelser af ænder og gæs, der lider på farme. Se optagelserne her

Nye, afslørende billeder af ænder og gæs, der lidende bliver tvangsfodret på franske farme får nu konsekvenser i Danmark.

Gæsterne på restaurant Kong Hans Kælder kommer nemlig fremover til at gå forgæves efter foie gras, efter delikatessen omgående er blevet fjernet helt fra menukortet.

- Vi har haft en diskussion, om det giver livsglæde at sælge foie gras. Og nej, det synes vi ikke, fordi det er overfodring, det der foregår, siger Steen Aalund Olsen, administrerende direktør i Løgismose, som ejer Kong Hans til Ekstra Bladet.

Foie gras er leveren fra tvangsfodrede ænder eller gæs. De nye, skjulte optagelser viser en særdeles hårdhændet behandling af dyrene. Mange af dem har sår og mærker på næbet og i øjnene, og lider øjensynligt i deres små bure.

Se også: TV: Ræve og mink med åbne kødsår

Selv om Løgismose har serveret foie gras siden 70'erne, har de nye optagelser altså fået virksomheden til at ændre opfattelse:

- Vi synes ikke foie gras passer til det danske køkken længere. Metoden er ikke smuk, det er derimod nogle svinske forhold, produktionen foregår under, siger Steen Aalund Olsen, der understreger, at Løgismose kun undtagelsesvist har fået leverancer fra producenten i videoen.

Metode almindelig kendt
Beslutningen glæder dyreaktivisterne i Anima, som selv har været med til at sprede optagelserne, der er lavet af en britisk dyreværnsforening:

- Det er super glædeligt, selv om de burde have gjort det tidligere, for det er almindeligt kendt, at foie gras-produktion foregår på denne måde, siger Thorbjørn Schiønning, kommunikationschef i Anima, da Ekstra Bladet taler med ham.

- Løgismose har været lidt arrogante, når vi kontaktede dem, inden de nye billeder kom frem. Der sagde de bare, 'dyrene har det fint'.

Samfund - 9. jan. 2013 - kl. 23:18 TV: Pelsindustrien under hård beskydning

Den påstand vil Løgismoses direktør ikke forholde sig til. Han erkender dog, at virksomheden er blevet mere bevidste om, hvad de serverer for deres kunder.

- Det har vi slet ikke været på samme måde før i tiden. Hver eneste gang vi har et nyt produkt, ser vi nu på, om det passer til vores politik, og hvis det ikke gør, får det konsekvenser.

Foie gras-forbuddet gælder også Løgismoses øvrige virksomhed, herunder Falsted Kro, Løgismose Vinimport og tre luksusfødevarebutikker.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere