21 anholdt i Frankrig i hestekødsskandale

Fransk politi har anholdt 21 personer i ny hestekødsskandale, skriver AFP.

21 personer er blevet anholdt i Frankrig i en ny skandale, hvor antibiotikabehandlet hestekød er blevet solgt til mennesker (Foto: AP)
21 personer er blevet anholdt i Frankrig i en ny skandale, hvor antibiotikabehandlet hestekød er blevet solgt til mennesker (Foto: AP)

Fransk politi oplyser, at 21 personer er blevet anholdt i forbindelse med en omfattende hestekødsskandale.

Se også: EU vil forhindre fremtidige hestekødsager

Personerne er blevet anholdt, fordi de har været med til at handle med hestekød, der er blevet behandlet med antibiotika, og som derfor ikke er egnet til at blive spist af mennesker.

Flere end 100 politibetjente i 11 forskellige regioner deltog i razziaen mod hestekødssyndikatet. Flere af de heste, der er blevet solgt videre som menneskeføde, tilhører angiveligt medicinalgiganten Sanofi, oplyser kilder i politiet.

Den franske fødevareminister, Benoit Hamon, siger ifølge nyhedsbureauet AP, at razzian handler mere om fødevaresikkerhed end om bedrageri.

Ikke første skandale
En række europæiske lande blev tidligere i år rystet af hestekødsskandaler, hvor hestekød blev solgt som værende oksekød.

Se også: EU-rapport: Der er mest hestekødsfusk i Frankrig

EU-Kommissionen har lagt op til, at der skal tyndes ud i de mange forskellige love, så lovgivningen bliver mere simpel, hvilket kommer til at betyde, at EU's borgere i højere grad får garanteret kvaliteten af deres grøntsager og kød.

Se også: Der er hest i 4,7 procent af europæisk oksekød Der er hest i 4,7 procent af europæisk oksekød

Forenklingen af lovgivningen vil gøre reglerne for fødevarer nemmere at forstå for slagterier og gartnerier, der producerer varerne. For at hindre fremtidige skandaler skal der strammes op på test af fødevarerne.

0 kommentarer
Vis kommentarer