Kong Hans Kælder slagtet af verdensberømt madguide

Det er netop kommet frem, at Københavns ældste Michelin-restaurant, Kong Hans Kælder, mister sin ene Michelin-stjerne

Det er tirsdag kommet frem på et pressemøde, at Københavns og Danmarks ældste Michelin-restaurant, Kong Hans Kælder, mister sin plads i den fornemme kulinariske vejviser (Foto: Wikimedia Commons)
Det er tirsdag kommet frem på et pressemøde, at Københavns og Danmarks ældste Michelin-restaurant, Kong Hans Kælder, mister sin plads i den fornemme kulinariske vejviser (Foto: Wikimedia Commons)

Der var lagt i ovnen til kulinarisk stjernekasteri, inden Michelin-guidens internationale direktør, Michael Ellis, tirsdag formiddag skulle fordele virksomhedens traditionsrige stjerner på et pressemøde i Stockholm.

Og nu ligger resultatet klar.

Se også: Snyltede på Nomas navn - skal betale 150.000 kr.

Michael Ellis kunne løfte sløret for, at Københavns ældste Michelin-restaurant, Kong Hans Kælder med køkkenchef Thomas Rode Andersen ved gryderne, ifølge Berlingske mister den ene stjerne, restauranten har haft siden 1983.

Tre nye stjerner
På plussiden får Danmark tre nye restauranter med i Michelin-guiden. Det drejer sig om københavnerrestauranterne Clou, Marchal og Studio - The Standard.

Restauranterne er alle relativt nyåbnede og var på forhånd udpeget som sandsynlige kandidater af flere iagttagere.

Se også: Michelin vil lancere nordisk madguideSlut, prut, finale. Danmarks første Michelin-restaurant, Kong Hans Kælder i København, har ifølge Berlingske mistet den stjerne, restauranten af haft siden 1983. Thomas Rode Andersen (billedet) har været køkkenchef i den nu stjerneløse restaurant siden 1996 (Foto: POLFOTO)
Slut, prut, finale. Danmarks første Michelin-restaurant, Kong Hans Kælder i København, har ifølge Berlingske mistet den stjerne, restauranten af haft siden 1983. Thomas Rode Andersen (billedet) har været køkkenchef i den nu stjerneløse restaurant siden 1996 (Foto: POLFOTO)


Udgangspunktet for Michelin-guiden er at komme med anbefalinger af især restauranter, der er værd at besøge. Maden på spisestederne vurderes i den forbindelse med en karakter på en til tre Michelinstjerner.

Danmark har også to restauranter, der har to stjerner, nemlig Noma og Geranium. Der gik før tirsdagens pressemøde rygter om, at en af de to restauranterne muligvis havde udsigt til at få en tredje stjerne, men det ser ikke ud til at blive tilfældet.

Se også: Redaktør: Der er 10 Michelin-stjerner i provinsen


Ny nordisk guide
I gastronomiske kredse har der længe været en stemning af, at provinsrestauranterne er blevet forfordelt af den prestigefyldte guide.

Før tirsdagens pressemøde gik der rygter om, at der ville blive gjort op med den tendens, idet Michelin-guiden angiveligt ville oprette særskilt guide for nordiske restauranter, hvor også provinsens gode restauranter kan opleve stjerneregn.

Se også: Noma taget i sjusk med farlige kemikalier og byggesikkerhed


Det rygte blev til virkelighed, da Michelin-direktøren løftede sløret for en ny nordisk madguide ved navn Nordic Guide, der kommer i 2015 og vil fokusere på et udvidet geografisk område i forhold til tidligere.

Småt med informationer
Derudover var Michael Ellis fåmælt omkring Michelin-guidens nye tiltag.

- Det er svært for os at vælge hvilke områder, vi skal vælge. Der er mange små byer i norden, hvor der sker spændende ting, men jeg vil ikke afsløre det for det er vigtigt at inspektørerne kan arbejde anonymt.

Se også: Personkonflikt truede Nomas eksistens

Personkonflikt truede Nomas eksistens

- De er i felten i dette øjeblik, siger Michelinguidens internationale direktør, Michael Ellis, ifølge Ritzau på pressemødet i Stockholm.

Med 17 Michelin-stjerner fordelt på 15 restauranter er Danmarks hovedstad fortsat den by i Norden, der har flest Michelin-stjerner.

Antallet af stjerner, København har raget til sig, er ifølge Politiken ny rekord.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen