25 tons muggen skyr trukket tilbage

Levevis skyr solgt i flere butikker tilbagekaldes efter fund af mug

Hold dig fra Levevis skyr, hvis der står 4. april som sidste holdbarhedsdato. (Foto: Nima Stock)
Hold dig fra Levevis skyr, hvis der står 4. april som sidste holdbarhedsdato. (Foto: Nima Stock)

25.840 kilo muggen skyr. Det er hvad et mejeri i dag har trukket tilbage fra Bilka, Føtex, Netto og Døgn-Netto'er i hele landet.

Tirsdag aften opdagede mejeriet bag mælkeprodukterne, at der var problemer med to af de såkaldte lots, som de havde sendt ud til dagligvareforretningerne.

Der er blev nemlig konstanteret skimmelvækst (mug) i flere kartoner af Levevis skyr yoghurt naturel samt skyr vanilje, og derfor tilbagekaldes de nu af mejeriet.

Det oplyser Fødevarestyrelsen på sin hjemmeside.

I løbet af onsdagen har styrelsen besøgt mejeriet, hvor man altså har fastslået, at problemet drejer sig om næsten 26 tons af mæleprodukterne.

- Problemet har vist sig at være en maskinel defekt, som har betydet, at der er kommet luft ind og produktet dermed at blevet forurenet, forklarer specialkonsulent hos Fødevarestyrelsen Tenna Jensen.

Styrelsen oplyser, at det er en-liters-kartonerne med holdbarhedsdato til 4. april, hvor man har konstateret problemet.

- Typisk vil folk opdage mugget, inden de spiser produktet. Det udgør dog ikke umiddelbart nogen sundhedsrisiko, hvis man skulle komme til at spise det, det smager bare ikke særligt godt, siger Tenna Jensen.

Det er ikke første gang, Fødevarestyrelsen oplever problemer med skimmel i mælkeprodukter.

- Det sker fra tid til anden, og typisk kan det skyldes, at produktet er tilsat bær eller andre naturlige produkter, som ikke er varmebehandlet tilstrækkeligt. Årsagen kan også være problemer under produktionen, som gør, at produktet bliver udsat for luft, fortæller Tenna Jensen.

0 kommentarer
Vis kommentarer