Anklage: McDonald's sælger gamle burgere

Ansatte på McDonald's får ordrer om at bruge gamle råvarer i burgerne, som tilmed holdes varme længere end lovet

Tidligere ansatte hos McDonald's fortæller, at de er blevet beordret til at bruge for gamle råvarer i burgerne, som tilmed også holdes varme i længere tid end lovet. (PR foto)
Tidligere ansatte hos McDonald's fortæller, at de er blevet beordret til at bruge for gamle råvarer i burgerne, som tilmed også holdes varme i længere tid end lovet. (PR foto)

Efter metroxpress tirsdag beskrev, hvordan McDonald's sælger burgere, der har ligget i meget længere tid end de lovede 10 minutter, har 52 McDonald’s-medarbejdere henvendt sig til avisen med nogle grimme oplysninger.

Otte af dem fortæller, at de får eller har fået ordrer på at bruge gamle råvarer i burgerne.

- Så vi spiser her aldrig. Vi tør ikke, fortæller to medarbejdere fra McDonald's på Københavns Hovedbanegård.

- Det er så klamt, siger en tredje.

Se også: Fire salater 'værre' end en BigMac

Metroxpress har mødt alle tre og set billedokumentation for, at der bliver brugt råvarer med overskreden holdbarhed.

Fra Frederikssund lyder der også advarsler.

- Når først man ser, hvad der foregår ude bagved - i køkkenet, så spiser man aldrig på McDonald's, forsikrer en ansat, som arbejdede på McDonald’s i Frederikssund i tre år, men for nylig sagde op.

- Kun, hvis det var åbenlyst råddent eller ildelugtende, blev mad kasseret, siger hun.

- Sådan foregår det stadig. Og det sker efter ordre fra restaurantchefen, siger en nuværende McDonald's-medarbejder i Frederikssund.

Se også: Hvem overlever den store burgerkrig?

Medarbejderne ønsker at være anonyme af frygt for at blive retsforfulgt af McDonald's. Katja, som ikke ønsker sit efternavn i avisen, har arbejdet i tre McD-restauranter i København.

- Hvis eksempelvis salat, kød, mayonnaise og brød bliver for gammelt, så skulle vi bruge det alligevel, siger hun.

Se også: Her er landets 'værste' burgere

Fødevarekspert Orla Zinck er rystet.

- Det er ulækkert, ulovligt og udtryk for en elendig forretningsmoral, siger han til metroxpress.

Fødevarestyrelsens fødevarechef, Bjørn Wirlander, slår fast, at det er i strid mod reglerne, at bruge fødevarer, hvor holdbarheden er udløbet - uden at der forinden er lavet en grundig faglig vurdering.

Det er i øvrigt ikke kun McDonald's på Københavns Hovedbanegård, der sælger burgere, som er ældre end de 10 minutter, som McDonald's lover.

Metroxpress fik i går henvendelser fra 17 nuværende og forhenværende McDonald’s-medarbejdere, som siger, at der mange steder bliver solgt - eller er blevet solgt - burgere, der burde være kasseret.

- Man var ligeglad med, hvor længe maden var på varmeapperatet, oplyser Steffen Dons, der har arbejdet på McDonald's på Amagerbrogade.

Se også: Tømmermænd: Derfor har du lyst til fastfood

Samme oplysninger kommer fra Køge, Fredericia og Aarhus.

- Vi er ved at undersøge de påstande netop nu, for det er jo ganske alvorlige beskyldninger. Vi kan slet ikke genkende den indstilling til håndtering af fødevarer, der bliver beskrevet, og den er stik mod reglerne og alt, hvad vi står for hos McDonald's, hvis det er rigtigt, siger Stine Green Paulsen, kommunikationsdirektør, McDonald's Danmark, til metroxpress.

Se også: Hvad fanden er der galt med Grindsted?

Har du oplevet noget lignende? Tip os på SMS/MMS til 1224 (koster alm. takst) eller mail 1224@eb.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer