Ikea tilbagetrækker mandelkager efter spor af afføring

Efter kinesiske myndigheder har fundet spor af kolibakterier i Ikeas mandelkager, trækker Ikea nu to partier tilbage

(AP Photo/Frank Augstein)
(AP Photo/Frank Augstein)

Spor af tarmbakterien 'kolibakterie' er fundet i to store partier af Ikeas mandelkage med chokolade og karamel.

Det har nu fået den svenske møbelgigant til at trække partierne tilbage, oplyser Ikea Danmark.Læs også:

Se også: Ikea-chokolade beslaglagt: Indeholdt spor af afføring

Lever ikke op til kvalitetskrav
- Det er korrekt, at der er fundet spor af kolibakterier i to isolerede partier. Partierne er som følge af sikkerhedsmæssige og kvalitetsrutiner blevet testet for bakterier, der kan forårsage helbredsmæssige problemer, såsom E. coli-bakterier, og ingen af disse sygdomsfremkaldende bakterier er blevet fundet. Alligevel har vi besluttet at trække de pågældende partier tilbage, da produktet ikke lever op til vores strenge normer for fødevarekvalitet, udtaler presseansvarlig hos Ikea Danmark Tina Lindharth til ekstrabladet.dk.

Kolibakterien findes naturligt i menneskers og dyrs tarme og forårsager ikke sygdom, som gruppe E.coli eksempelvis gør. Men noget tyder på, at Ikea ikke ønsker at tage nogen risiko efter den tidligere ballade med blandt andet hestekød i kødboller.

Findes ikke i Danmark
- Der er ingen sundhedsmæssige risici forbundet med indtagelse af dette produkt, men hos IKEA vil vi kun sælge og servere mad af høj kvalitet, tilføjer Tina Lindharth.

Ifølge Ikea Danmark er partierne på op mod to ton produceret til Ikeas restauranter fra en leverandør i Sverige. Det var de kinesiske myndigheder, der standsede produkterne i tolden tilbage i november, og mandelkagerne skulle derfor ikke være nået ud i butikkerne.

Tina Lindharth understreger, at Ikeas butikker i Danmark ikke fører mandelkager fra de pågældende to partier.

- De mandelkager vi har i vores restauranter i dag, kommer fra andre partier end de to berørte partier. De to berørte partier er leveret til 23 lande, og vi er ved at undersøge om vi har haft dem i Danmark.

Se også: Hestekød i Ikea-kødboller

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere