Ikea-chokolade beslaglagt: Indeholdt spor af afføring

Kinesiske myndigheder har fundet tarmbakterier i et parti chokolade, der var importeret fra Sverige.

(AP Photo/Frank Augstein)
(AP Photo/Frank Augstein)

Ikeas ry har de seneste uger lidt et gevadigt knæk. Ikke nok med, at flere ton af de populære kødboller blev tilbagetrukket efter mistanke om spor af hestekød.

Se også: Hestekød i Ikea-kødboller

Nu skal den svenske møbelgigant også til at forholde sig til en mistanke om afføring i kædens chokolade. I hvert fald har de kinesiske myndigheder beslaglagt 1,87 ton chokolade, som skulle sælges i Ikeas butikker i Kina - netop på grund af spor af tarmbakterier. Det bekræfter Ikea Danmark over for ekstrabladet.dk.

Chokolade destrueret
- Vi er stadig ved at danne os et overblik over sagen. Ifølge vores informationer fra Kina, så er chokoladen blevet beslaglagt og destrueret i tolden tilbage i november og altså stoppet inden, at den er nået til de kinesiske varehuse, fortæller presseansvarlig Tina Lindharth fra Ikea Danmark.

Præcis hvilken type chokolade, der er tale om, og om den har været solgt i Danmark, kan hun ikke oplyse. Men ifølge avisen Shanghai Daily skulle chokoladen være importeret fra Sverige og indeholde bakterier fra afføring.

Se også: Ikea stopper salg af kødboller i Danmark

- Kan du udelukke, at chokoladen har været solgt i Danmark?

- Jeg ved som sagt ikke præcist, hvilket produkt, der er tale om, så det kan jeg ikke sige noget om. Men der er mange af Ikeas fødevarer, som vi ikke fører i Danmark.

- Men det er vel sandsynligt, at chokoladen også har været solgt i Danmark, når den er produceret i Sverige?

- Vi ved heller ikke med sikkerhed, om den er produceret i Sverige, men det er vi ved at undersøge. Vi er i dialog med de svenske og kinesiske butikker og afventer svar, tilføjer Tina Lindharth.

Se også: Ikea-kunder: Sælg mere hest

ekstrabladet.dk følger sagen ..

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere