Slagteri i Skanderborg mistænkt for hestekødsfusk

Hårby Slagtehus i Skanderborg er efter besøg af fødevarestyrelsen mistænkt for at blande hakket kød fra hest og okse sammen

Det er det lille slagteri H.S. Slagteri i Skanderborg - også kendt som Hårby Slagtehus, som Fødevarestyrelsen mistænker for at blande hestekød i hakket oksekød.

Det er gennem 25 år drevet af Niels Juul Nielsen, der har 26 ansatte.

- Fødevarestyrelsen har fået mistanken, fordi vi har solgt en blanding af heste- og oksekød til to pizzeriaer. Men i de to tilfælde gjorde vi opmærksom på, at det var hestekød blandet i, siger han til ekstrabladet.dk

Smidt på porten af de andre slagtere
Slagteriet blev for to måneder siden eksluderet af brancheforeningen Danske Slagtermestre.

- Fødevaresikkerhed og hygiejne er i fokus hos os, og vi skred til eksklusion, for her overkred de vores grænse, siger formanden for Danske Slagtermestre, Leif Wilson Lausten til ekstrabladet.dk.

- Bortset fra, at der lige skal tages forbehold for at prøverne ikke er færdiganalyseret, og at der derfor er tale om en mistanke, ikke en endelig dom, så vil jeg sige, at jeg ikke er overrasket. På baggrund af vores erfaring, kommer det desvære ikke bag på mig, at fødevarestyrelsen har fået mistanken efter et besøg på stedet.

Det er vildledning
Selvom der ikke er tale om nogen sundhedsfare, så betegner slagterformanden alligevel sagen som alvorlig.

- Man skal kunne regne med, at man rent faktisk køber den vare, man får at vide, man køber. Alt andet er vildledning, siger han.

Fødevarestyrelsen tog i følge Ekstra Bladets oplysninger prøver på slagteriet i går, da mistanken om sammenblanding opstod. Nu undersøges det om slagteriets kunder har været klar over, at slagteriets hakkekød var en blanding af hest og okse.

Afsløringen kommer i kølvandet på en international skandale, hvor først en engelsk og siden en fransk fødevareproducent fik påvist, at der var blandet hestekød i produkter, som udgav sig for at indeholde rent oksekød.

Læs også:

Se også: Dansk slagteri mistænkes for fusk med hestekød
Se også: Landbrug: Ærgerlig mistanke om kødfusk i Danmark
Se også: EU: Ingen grund til panik over hestekød
Se også: Tre anholdt i hestekødsskandale

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere