Dansk slagteri mistænkes for hestekødsfusk

Et jysk slagteri er under mistanke for at blande oksekød op med hestekød. Det erfarer DR Nyheder

Hestekød kan være blandet i oksekød på et dansk slagteri. (Foto: Polfoto)
Hestekød kan være blandet i oksekød på et dansk slagteri. (Foto: Polfoto)

Fødevarestyrelsen undersøger slagteri i Jylland, som mistænkes for at blande hest i det hakket oksekød. Et jysk slagteri er under mistanke for at blande oksekød op med hestekød. Det erfarer DR Nyheder.

Fødevarestyrelsen har på baggrund af mistanken udtaget vareprøver fra et slagteri i Jylland. De vil ikke oplyse navnet på slagteriet til Ekstrabladet.dk eller uddybe andre detaljer, som hvor meget kød det drejer sig om.

Ved du hvilket slagteri Fødevarestyrelsen undersøger, så tip os på mail eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

Se også: Tre anholdt i hestekødsskandale

Ifølge Ministeriet for Fødevarer og Landbrug drejer det sig om et mindre slagteri i Jylland, som sælger kød til restaurationer i lokalområdet, skriver Ritzaus Bureau.

Slagteriet håndterer både heste- og oksekød, og Fødevarestyrelsen har reageret på en mistanke om, at de to typer kød er blevet blandet sammen på slagteriet.

Se også: EU: Ingen grund til panik over hestekød

Fødevarestyrelsen har taget prøver hos slagteriet og er nu ved at undersøge, om slagteriets kunder har været klar over, at slagteriets hakkekød var en blanding af hest og okse.

Slagteriet lever af at sælge oksekød til pizzaer. Flere af slagteriets kunder er ifølge DR også ved at blive undersøgt.

Se også: Minister om hestekødlasagne: Vi må overveje mere kontrol

Fødevareminister Mette Gjerskov vil inden for kort tid komme med en udtalelse om sagen, oplyser Fødevarestyrelsen til ekstrabladet.dk.

Afsløringen kommer i kølvandet på en international skandale, hvor først en engelsk og siden en fransk fødevareproducent fik påvist, at der var blandet hestekød i produkter, som udgav sig for at indeholde rent oksekød.

Se også: Fransk firma solgte hestekød med viljeSe også: Danskere mistænkt i hestekødsskandale

Ved du hvilket slagteri, det drejer sig om, eller har du andre oplysninger om sagen? Skriv til Ekstra Bladet på 1224@eb.dk eller send en sms til 1224. Det koster almindelig sms-takst.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere