Så farligt er medicineret hestekød

De danske myndigheder vil ikke udelukke, at hestekød med farlige medicinrester er kommet ind i landet og intensiverer nu efterforskningen

(Polfoto)
(Polfoto)

Forleden kom det frem, at britiske myndigheder har fundet spor af det sundhedsskadelige stof phenylbutazone i hestekød beregnet til fødevareproduktion.

Blandt andet derfor har de danske myndigheder intensiveret jagten på det medicinerede kød, oplyser Fødevarestyrelsen til ekstrabladet.dk.

Se også: Farlig medicin fundet i hestekød

Kan forekomme i DK
- I den aktuelle sag, hvor der svindles med fødevarer, kan Fødevarestyrelsen ikke give en garanti for, at der ikke kan forekomme ulovlige medicinrester i produkter på det danske marked. Jævnfør at de britiske myndigheder har oplyst, at tre heste med konstateret indhold af stoffet , er gået til fødevareproduktion i Frankrig, oplyser Fødevarestyrelsen i en mail til ekstrabladet.dk.

Tidligere analyser for medicinrester har dog meget sjældent påvist medicinrester over grænseværdierne i fødevarer på det danske marked. Og i de prøver der blev taget for stoffet af de irske myndigheder, blev der ikke fundet spor.

Se også: Hestekødslasagne i danske butikker

Kan give leverskader
Alligevel er de danske myndigheder på vagt over for netop stoffet phenylbutazone også kaldet 'bute'. Stoffet, som tidligere har være brugt som gigtmiddel til mennesker, er ikke akut sundhedsskadeligt, men kan, hvis man indtager det over en længere periode, give blandt andet lever- og nyreskader. Derfor er det et ulovligt stof, der ikke må være i hestekød beregnet til fødevarer.

Stoffet indgår allerede i Fødevarestyrelsens analyseprogram, men flere test er på vej.

- De præcise analyser og analysemetoder ligger ikke helt fast, men er på trapperne. Der vil blandt andet blive set efter udeklarerede dyrearter, altså hest og medicinrester, tilføjer Fødevarestyrelsen.

Se også: Fødevarestyrelsen vil dna-teste i frysediskeneSe også: Dna-test af hestekød løser ikke problemet

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere