Tre anholdt i hestekødsskandale

Britiske myndigheder har anholdt tre personer for kødfuskeri

De engelske myndigheder har anholdt tre mænd der mistænkes for at have solgt hestekød som okse. (Foto: Finn Frandsen)
De engelske myndigheder har anholdt tre mænd der mistænkes for at have solgt hestekød som okse. (Foto: Finn Frandsen)

Ejerne af to slagterier i Storbritannien er blevet anholdt i den engelske udløber af skandalen om hestekød, der er blevet solgt som oksekød i færdigretter og burgere flere steder i Europa. Det skriver flere udenlandske medier.

Slagterierne Farmbox Meats i Aberystwyth i Wales og Peter Boddy Slaughterhouse i Todmoron i West Yorkshire, blev tidligere på ugen ransaget og lukket af de engelske fødevaremyndigheder, FSA, på grund af mistanke om, at de var indblandet i hestekødsskandalen.

Se også: Solgte hestekød: Myndigheder lukker virksomheder

Ud over de to ejere af slagterierne har politiet arresteret en tredje mand på Farmbox Meats i Wales, hans navn og forbindelse med sagen er ukendt, skriver den engelske avis The Daily Mirror.

Indrømmer hesteslagtning
Politiet bekræfter, at mændene er anholdt 'under mistanke for at overtræde bedrageri-lovgivningen', og de skal nu afhøres af politiet og FSA.

Mistanken er, at de har solgt hestekød videre til engelske kødgrossister under foregivelse af, at det var oksekød.

Ejeren af det ene slagteri, Dafydd Raw-Rees, indrømmer over for den engelske avis The Mirror, at han har aftaget hestekadaverer på sit slagteri, som skulle parteres og viderebehandles.

Men han nægter, at dette kød er blevet solgt med henblik på at bruges til hamburgere og anden menneskeføde til det engelske marked.

Se også: Ny kødskandale: Hakket oksekød fyldt med hestekød

Hestekød på tværs af Europa
Den engelske hestekødsskandale begyndte at rulle i midten af januar, hvor stikprøver afslørede, at der var blandet hestekød i burgerbøffer fra producenten Silvercrest.

Firmaets leverede bøfferne videre til blandt andet supermarkedskæderne Tesco, Lidl og Aldi, samt til Burger King. Det er endnu ikke klarlagt om firmaet var klar over, at der var blandet hestekød i deres burgere.

Se også: Hestekøds-gate rammer danske burgere

Efterfølgende blev det afsløret at også en franske producent, firmaet Comigel, havde leveret produkter, hvor oksekødet var blandet op med hestekød.

Det var firmaets underleverandør Spanghero, der har købt hestekødet i Rumænien, og solgt det videre til Comigel.

Se også: Fransk politi ransager fabrikker i skandale om hestekød

Kødet var blevet brugt til færdiglasagner for frostfirmaet Findus, og der er mistanke om, at også danske lasagner af mærkerne Best Lasagne og First Price Lasagne kan indeholde hestekød.

Se også: Hestekødslasagne i danske butikker

Fælles for sagerne er, at det er uafklaret, hvor langt op i produktionskæden man har været vidende om, at der var blandet hestekød i produktet.

Der er fundet hestekød i oksekødsvarer i Irland, Storbritannien, Frankrig, Sverige og Tyskland, og der er desuden mistanke om hestekød i varer solgt i Danmark, Norge og Schweiz.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere