Nu er der hestekød i tyske færdiglasagner

Færdiglasagne, der blev trukket tilbage i sidste uge fra tysk supermarked, viser sig nu at indeholde hestekød.

(Foto: Colourbox)
(Foto: Colourbox)

Hestekødsskandalen breder sig i galoptempo. I Tyskland er mistanken om hestekød i lasagnepakker nemlig blevet til virkelighed.

Den tyske supermarkedskæde Real oplyser således torsdag på sin hjemmeside, at den har konstateret spor af hestekød i sine frosne lasagner. Færdigretterne var allerede trukket tilbage fra hylderne i sidste uge som en sikkerhedsforanstaltning, oplyser supermarkedskæden.

Se også: Findus solgte lasagne med 100 procent hestekødSe også: Hestekødslasagne i danske butikkerSe også: Danskere mistænkt i hestekødsskandale

Hidtil har meldingen fra Tyskland været, at man var ved at undersøge det første mistænkelige tilfælde efter et tip fra et EU-alarmsystem.

Lasagne-retter indeholdende hestekød menes at være leveret til en forhandler i delstaten Nordrhein-Westfalen, har en talsmand fra landets fødevareministerium fortalt. Den første test var negativ, men yderligere forsendelser skulle undersøges.

Og nu har en kontrol altså vist, at der er hestekød i færdiglasagner fra supermarkedskæden Real.

På grund af mistanken havde Tyskland valgt at sende en repræsentant til hastemødet om hestekødsskandalen i Bruxelles onsdag aften.

Her deltog desuden ministre fra Irland, Frankrig, Rumænien, Storbritannien, Luxembourg og Polen.

Det frygtes, at der ligger organiseret kriminalitet bag skandalen, som begyndte i januar.

Siden har den bredt sig til flere lande i Europa. Der er fundet hestekød i oksekødsvarer i Irland, Storbritannien, Frankrig og Sverige - og nu også Danmark, Tyskland og Schweiz.

Norge har meddelt, at der med stor sandsynlighed også er hestekød i produkter, der egentlig skulle rumme oksekød. Landets fødevarestyrelse meddeler imidlertid, at frostvarer, der angiveligt indeholder hestekød, er trukket tilbage fra butikkerne.

I Frankrig har anklagemyndigheden indledt en foreløbig retlig undersøgelse for at finde ud af, om der er begået svindel i den stadigt voksende skandale.

Sagen begyndte den 16. januar, da den irske fødevarestyrelse meddelte, at der var fundet dna fra heste i hamburgere, som blev solgt i en række fødevarekæder.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere