Hestekødslasagne i danske butikker

Lasagner fra fransk producent, som har fået påvist hestekød i produkter, er nået ud til danske forbrugere, bekræfter købmandskæde

Der er solgt frosne lasagner, der kan have indeholdt hestekød, i danske butikker, oplyser De Samvirkende Købmænd. De er blandt andet solgt i Spar og Superbest.

'Den franske producent af frossen lasagne, Comigel, har onsdag fået analyse-resultaterne af flere tilfældigt udvalgte færdigretter med kød fra underleverandøren Spanghero. Desværre er der påvist hestekød i prøverne, hvor der kun burde have været oksekød, oplyser købmandsgrossisten SuperGros ifølge en pressemeddelelse udsendt af De Samvirkende Købmænd.

Læs også:

Se også: Dansk Supermarked boykotter hestekøds-firma

Producenten Spanghero har leveret frosne lasagner til det danske marked, og derfor er det sandsynligt, at der også er hestekød i de lasagner, der er solgt herhjemme i blandt andet SPAR, Kiwi Minipris og SuperBest.

- Det er klart, at vi er ikke særligt glade for den her sag. Vi stiller nogle krav til vores leverandører om, hvad det er for produkter vi får produceret, og det er meget alvorligt, at de leverer et produkt, som ikke har det indhold man skriver på varedeklarationen. Det kommer til at have et efterspil, siger indkøbsdirektør Per Thau fra SuperGros til ekstrabladet.dk.

Se også: Minister styrker kontrol efter hestekødsskandale

Får et efterspil
SuperGros har sendt prøver til analyse af de danske produkter, men resultaterne heraf kan først foreligge i næste uge, skriver De Samvirkende Købmænd.

- Man bliver nødt til at tage DNS-test for at finde ud af, om der er hestekød i lasagnerne, og det tager noget tid, siger Per Thau.

Han kan ikke sige, hvor omfattende problemet med hestekødslasagnerne risikerer at blive for købmandskæderne.

- Det spørgsmål afhænger jo af, hvor længe der eventuelt har været blandet hestekød i, og det ved vi ikke. Men det er værd at bemærke er, at der ikke er påvist nogen sundhedsrisiko ved at spise produkterne, så den vej rundt skal forbrugerne ikke være bekymrede, siger indkøbschef Per Thau.

Se også: Fransk firma i hestekødskandale: Vi blev narret

Fjernede produkter i sidste uge
Produkterne fra hestekødsproducenten er allerede i sidste uge fjernet fra butikkerne, da den første mistanke opstod.

De tilbagekaldte produkter er:

- Best Lasagne, 400g, EAN-nr. 5701410030094, solgt i SuperBest.

- First Price Lasagne, 1000g, EAN-nr. 5704010046668, solgt i SPAR, Go’on, KIWI minipris, Nærkøb, Letkøb, Elite og andre butikker uden for kæde.

Forbrugere, der stadig har produkterne i fryseren hjemme, kan naturligvis få pengene tilbage i den butik, hvor de er købt, skriver De Samvirkende Købmænd.

De Samvirkende Købmænd, COOP og Dansk Supermarked mødes torsdag med Fødevarestyrelsen for at drøfte, hvordan man i fremtiden kan gøre mere for at undgå svindelsager som den verserende sag om hestekød.

Se også: Fransk politi ransager fabrikker i skandale om hestekød

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere