Dansk Supermarked boykotter hestekøds-firma

Føtex, Netto og Bilka vil ikke længere sælge produkter fra det skandaleramte firma Comigel

Det er denne Findus-lasagne produceret af franske Comigel, der har vist sig at indeholde ulovligt hestekød (Foto: Screendump)
Det er denne Findus-lasagne produceret af franske Comigel, der har vist sig at indeholde ulovligt hestekød (Foto: Screendump)

Efter at det i sidste uge kom frem, at der var fundet 100 procent ulovligt hestekød i Findus-lasagne produceret af franske Comigel, fjerner Dansk Supermarked nu alle produkter fra det skandaleramte firma.

Se også: Findus solgte lasagne med 100 procent hestekød

Dansk Supermarked havde i første omgang besluttet sig for at fjerne to udvalgte oksekøds-lasagner fra Comigels underleverandør Spaghero for at erstatte dem med lasagner fra andre af Comigels underleverandører. Men nu har supermarkedskæden, der tæller Bilka, Føtex og Netto altså helt valgt at boykotte det franske firma og dets underleverandører.

- Vi vil ikke længere have noget fra Comigel, så varerne findes ikke længere i vores butikker og kommer måske heller ikke til det i fremtiden, oplyser pressechef i Dansk Supermarked Mads Hvitved Grand til ekstrabladet.dk.

Trækker tråde til Rumænien
Hestekødsskandalen, der startede i Storbritannien i sidste måned, har vist sig at trække tråde til flere lande - heriblandt Rumænien, hvor Comigel mener, at det inficerede kød stammer fra. Det har tidligere været fremme, at man i Rumænien for nyligt har stoppet al brug af heste og æsler som trækdyr, og derfor mener eksperter at dyrene kan være brugt som billig erstatning for oksekød.

Både i Storbritannien og i Sverige har flere supermarkeder valgt at fjerne 'Findus lasagnen' og 'Findus spaghetti bolognese' produceret af Comigel efter opfordring fra myndighederne. I fredags oplyste flere danske supermarkeder, at de ville følge trop og fjerne udvalgte Comigel-produkter.

Findus i norden har tidligere understreget over for ekstrabladet.dk, at de dokumenterede hestekøds-produkter ikke forhandles i Danmark. Det vides dog endnu ikke, om der er andre af Comigels produkter, der er omfattet af skandalen.

Se også: Efter mistanke om hestekød: Supermarkeder fjerner oksekøds-lasagne

Flere kødskandaler
Den nye hestekødsskandale har ikke nogen påvist sammenhæng med den kødskandale, der tidligere på året ramte flere supermarkedskæder og også burgergiganten Burger King. Her kom det frem, at irske Silvercrest-burgere indeholdt op mod 30 procent ulovligt hestekød. Dansk Supermarked tilføjer, at Silvercrest-produkterne ikke forhandles i kædens butikker.

Se også: Ny kødskandale: Hakket oksekød fyldt med hestekødSe også: Hestekøds-gate rammer danske burgere

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere