Findus solgte lasagne med 100 procent hestekød

Indholdet i den populære lasagne fra Findus er afsløret som hestekød, og både i England og Sverige er kødet trukket tilbage

(Screendump)
(Screendump)

Efter engelske myndigheder for nyligt har fundet spor af hestekød i den populære Findus-lasagne solgt som oksekød, indrømmer Findus nu, at produktet indeholder 100 procent hestekød. Det oplyser the Daily Mail.

Hestekøds-skandalen, som startede tidligere på året og i første omgang omhandlede oksekødsburgere, spreder sig derfor og har foreløbigt haft konsekvenser både i Storbritannien, Sverige og i Danmark.

Se også: Ny kødskandale: Hakket oksekød fyldt med hestekød

Svensk storproducent ramt
Først var det en irsk producent, der blev afsløret i at sælge hestekød til flere supermarkeder og også Burger King.

Se også: Hestekøds-gate rammer danske burgereSe også: Myndigheder frikender danske burgere

Nu er det altså den svenske storproducent Findus' tur til at krybe til korset.

- Findus i Storbritannien kan bekræfte, at flere test af vores oksekøds-lasagne har afsløret indhold af hestekød. Som en sikkerhedsforanstaltning har vi tilbagetrukket hele partiet af oksekøds-lasagne. Vi er klar over, at dette er et meget følsomt emne for vores forbrugere, så derfor reagerer vi prompte. Det er vores opfattelse, at kødet ikke udgør en sundheds-risiko, udtaler Findus i Storbritannien.

I England har producenten derfor tilbagetrukket flere partier 'oksekøds-lasagne', men også i Sverige har frostvareproducenten en sikkerheds skyld trukket sine produkter tilbage. Findus står for at levere flere frostvarer som grøntsager og kødretter. De færdiglavede lasagner er lavet af et fransk firma Comigel, som blandt andet producerer oksekødsprodukter ttil supermarkedskæderne Tesco og Aldi. Endnu peger ingen undersøgelser på, at andre af Findus' produkter skulle være ramt, men i England har både Tesco og Aldi tilbagetrukket produktet Spaghetti Bolognese som en sikkerhedsforanstaltning.

Kan indeholde antibiotika-rester
Ifølge de engelske myndigheder er der en risiko for, at hestekødet indeholder spor af antibiotika-produktet phenylbutazone, som er har vist sig at være risikabelt for mennesker.

En talsmand for den engelske Fødevarestyrelsen siger til Daily Mail:

- Vi har ingen beviser for, at kødet skulle udgøre en sundhedsrisiko. For en sikkerheds skyld har vi pålagt Findus at teste lasagnen for antibiotika-produktet.

Findus: Ingen hestekøds-lasagne i Danmark
Produktionsdirektør Henrik Nyberg hos Findus Norden garanterer, at oksekødsprodukterne med hestekød ikke omfatter produkterne i Danmark.

- Den pågældende lasagne sælges slet ikke i Danmark, så danskerne behøver ikke at være nervøse, siger han til ekstrabladet.dk.

- Men den engelske supermarkedskæde Tesco har også valgt at fjerne andre oksekøds-produkter fra Findus - nemlig 'Spaghetti Bolognese', som også findes i Danmark. Kan man være sikker på, at dette produkt ikke er berørt?

- Ja, det kan man. Der er ingen andre Findus-produkter end lasagnen, der er berørt.

- Ved du, om der er nogle af de danske supermarkedskæder eksempelvis Aldi eller Føtex, der har fjernet deres Findus-produkter?

- Det ved jeg faktisk ikke, så det må du spørge dem om. Men jeg kunne forestille mig, at Aldi har fjernet dem - da flere udenlandske Aldi-butikker har gjort det samme, tilføjer Henrik Nyberg.

ekstrabladet.dk følger sagen ..

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere