Efter mistanke om hestekød: Supermarkeder fjerner oksekøds-lasagne

Efter en færdiglavet oksekøds-lasagne fra Findus er blevet afsløret som 100 procent hestekød, fjerner flere supermarkedskæder nu deres produkter fra hylderne

(Foto: Colourbox)
(Foto: Colourbox)

Den omfattende kødskandale, hvor hestekød er solgt forklædt som oksekød, ruller fortsat. Seneste er den færdiglavede oksekøds-lasagne fra Findus afsløret i at indeholde 100 procent hestekød.

Se også: Findus solgte lasagne med 100 procent hestekødSe også: Ny kødskandale: Hakket oksekød fyldt med hestekød

Nu fjerner flere supermarkeder - deriblandt SuperBest, SPAR, KIWI Minipris, Føtex og Bilka - bestemte varer fra hylderne. Det oplyser De Samvirkende Købmænd og Dansk Supermarked til ekstrabladet.dk.

Budget-lasagne af hylderne
Hos Dansk Supermarked er der tale om to produkter, 'Budget'-lasagnen, som er en fast vare i Føtex og Bilka samt den færdiglavede lasagne fra 'Det hurtige køkken', som er en spotvare i Føtex. Begge produkter bliver produceret af en underleverandør til den franske producent Comigel, der står bag hestekøds-lasagnen fra Findus.

- Der er endnu intet, der peger på, at produkterne indeholder hestekød. Men for en sikkerheds skyld fjerner vi produkterne fra hylderne og erstatter dem med nogle andre fra en anden underleverandør indtil, vi får testresultaterne i næste uge, siger pressechef hos Dansk Supermarked Mads Grand til ekstrabladet.dk.

Kunderne vil altså stadig kunne finde en færdiglavet lasagne ved navn 'Budget', men den er produceret et andet sted end hidtil.

Burgere med hest
Hestekøds-skandalen startede oprindeligt i Irland og England, hvor man i en omfattende stikprøve fandt spor af hestekød i flere forskellige oksekøds-burgere. Også Burger King var involveret i sagen, der betød, at mange butikker trak store partier kød tilbage.

Se også: Hestekøds-gate rammer danske burgere

Nu er skandalen altså også nået til den svenske frostvareproducent Findus samt den franske producent Comigel, og både i Storbritannien og i Sverige har man tilbagetrukket flere Findus-produkter - heriblandt den færdiglavede lasagne.

Findus i Norden har tidligere understreget at ingen af de omtalte produkter findes i Danmark.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere