Hundreder syge af salmonella-laks

Laks fra hollandsk producent inficeret med salmonella. Laksen er eksporteret til hele verden, blandt andet Danmark

Hundredevis af mennesker i Holland og USA er blevet syge, efter de har spist røget laks fra en hollandsk producent. Laksen er solgt i flere lande verden over, blandt andet Danmark.

Ifølge det hollandske svar på Sundhedsstyrelsen, RIVM, er 200 hollændere og 100 amerikanere blevet syge af at spise salmonella-inficeret laks fra producenten Foppen, skriver BBC.

Men de 300 syge er formentlig 'kun toppen af isbjerget', udtaler RIVM, der har beordret fisken væk fra hylderne i hjemlandet.

Desuden er en international tilbagekaldelse af fisken fra blandt andet USA i gang, skriver BBC.

Også solgt i Danmark
Herhjemme har Fødevarestyrelsen indtil videre kun kendskab til et enkelt produkt, som har indeholde laks fra producenten, oplyser de til ekstrabladet.dk.

Det var en for-pakket måltidssalat med laks, solgt i Føtex- og Bilka-varehuse landet over, som lørdag blev trukket tilbage fra butikkerne på grund af risikoen for salmonella-smitte.

Hos Fødevarestyrelsen har man ikke hørt om danskere, som er blevet syge af at spise laksen og risikoen vurderes herhjemme som meget lille, da fisken hurtigt blev trukket tilbage fra de danske butikker, oplyser Fødevarestyrelsen til ekstrabladet.dk.

Se også: Advarer mod salmonella-salat

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen