Bakterie-bombe: Dansk kyllingekød dumper

Svensk test afslører campylobacter

Sørg for at gennemstege kødet, inden du sætter tænderne i weekendens lørdagskylling.

Det må være rådet til de danske forbrugere, efter at en svensk test har afsløret store problemer med farlige bakterier i kyllingekød.

Særlig slemt ser det nemlig ud for det testede kød fra Danmark. Her fandt forbrugerbladet Råd&Rön - den svenske pendant til danske Tænk - bakterien campylobacter i alle tre prøver af dansk kød i testen. Bliver man smittet med campylobacter, kan det give diarré, opkast, kvalme, mavesmerter og feber.

Ét gram er nok
Det danske kød er ikke det eneste kyllingekød i testen, der er testet positiv for campylobacter-bakterier. Men koncentrationerne i prøverne fra Danmark var højere end i prøverne fra de svenske producenter, fortæller Anna Edberg, der er ansvarlig for testen:

- Koncentrationerne var så høje, at kødet blev vurderet som en risiko.

- I den værste prøve fra Danmark var det så slemt, at bare et enkelt gram af kødet ville være nok til at gøre dig syg, forklarer hun til Ekstra Bladet.

Alle tre prøver med dansk oprindelse kommer fra samme slagteri. Et slagteri, som Rose Poultry er ansvarlig for.

Resistente bakterier
Selv om risikoen mindskes væsentligt, når man gennemsteger kødet, understreger Anna Edberg, at der stadig er grund til bekymring:

- Risikoen er for eksempel, at smitten fra kødet bliver overført, hvis du bruger den samme kniv til grøntsager, som du har skåret kød med.

Testen afslørede også, at det danske kyllingekød indeholdt de såkaldte ESBL-bakterier. Problemet med de bakterier er, at de er resistente over for de bredspektrede antibiotika, der ofte bruges til behandling af livstruende infektioner hos mennesker.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere