Efter afslørende optagelser: Sushi-kæde fjerner foie gras

Domino-effekt: Afslørende optagelser af lidende ænder og gæs fik i første omgang restaurant Kong Hans Kælder til at tage foie grasen af menukortet. Nu går Sticks'n'Sushi samme vej

Ekstra Bladet kunne for nylig fortælle, hvordan gæsterne på blandt andet den fashionable restaurant Kong Hans Kælder fremover må lede forgæves efter foie gras på menukortet.

Den franske delikatesse blev fjernet omgående, efter nye, afslørende optagelser af ænder og gæs, der lidende bliver tvangsfodret på franske farme, dukkede op herhjemme.

Se også: TV: Kong Hans fjerner foie gras efter afslørende optagelser

- Vi har haft en diskussion, om det giver livsglæde at sælge foie gras. Og nej, det synes vi ikke, fordi det er overfodring, det der foregår, sagde Steen Aalund Olsen, administrerende direktør i Løgismose, som ejer Kong Hans, til Ekstra Bladet.

Sushi-kæde følger trop
Nu tager så endnu en kendt, dansk restaurantkæde spisen af menuen.

'Vi har fjernet produktet i vores sortiment og er nu i gang med at revidere og genoptrykke selve menukortet', skriver Sticks'n'Sushi således i en skriftlig udtalelse til Ekstra Bladet, der endvidere lyder:

'Derfor eksisterer produktet stadig “på papiret”, men vi har i praksis valgt at erstatte det med grillet kejserhat med trøffelglace og kaviar i de to menuer, hvori foie gras indgår – hvilket vi også gør opmærksom på over for de gæster, der skulle ønske at bestille foie gras.'

Roser beslutningen
Det er en britisk dyreværnsforening, der har lavet optagelserne, men herhjemme aktivisterne i Anima, som har været med til at gøre opmærksom på forholdene.

'Sticks’n’Sushis beslutning om at droppe foie gras har ikke alene direkte betydning for mange dyr, men også en enorm signalværdi og viser, at kæden tager ansvar. Det tager vi hatten af for', siger kommunikationschef hos Anima, Thorbjørn Schiønning, i en pressemeddelelse.

Foie gras er leveren fra tvangsfodrede ænder eller gæs. De skjulte optagelser, som du kan se over artiklen, viser en særdeles hårdhændet behandling af dyrene. Mange af dem har sår og mærker på næbet og i øjnene, og lider øjensynligt i deres små bure.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere