Derfor er prisen på din grillpølse eksploderet

Et stort udbrud af svinepest i Kina har fået kødpriserne i Europa til at skyde i vejret

Mens prisen på grillpølser er skudt i vejret i Danmark, kalder franskmændene det en krise. Foto: Jacob Ehrbahn/Ritzau Scanpix.
Mens prisen på grillpølser er skudt i vejret i Danmark, kalder franskmændene det en krise. Foto: Jacob Ehrbahn/Ritzau Scanpix.

Smid kolde øl og grillpølser på bordet, og så har du for alvor sommer i Danmark.

Men denne sommer er priserne på grillpølser steget markant, og det er der en ganske god grund til.

Kineserne aftager nemlig meget, meget mere svinekød end normalt.

Det skriver Bloomberg.

Et udbrud af svinepest har hærget Kina og dets nabolande, og derfor er eksporten af svinekød til Kina steget med 43 procent i maj.

Det afspejler sig i de europæiske pølsepriser, og ifølge Bloomberg betyder det især, at der kommer langt færre pølser på tilbud.

- I løbet af grillperioden er der typisk pakker af billig svinekød, der skal friste kunderne. Den situation kommer vi ikke til at opleve foreløbig, fortæller Rupert Claxton, kødansvarlig i konsulentvirksomheden Gira, til mediet.

Se også: VM afgjort: Her er verdens bedste hotdog

Pølse-krise
I Danmark er svinepriserne det højeste, de har været siden 2017, mens priserne i Spanien er nået højeste niveau i ti år.

I Frankrig mærker de ligeledes den øgede eksport, og det får både slagtere og kødfabrikanter til at kaldet det for en krise.

I forbindelse med pølsekrisen har Frankrigs landbrugsminister Didier Guillaume sagt, at 'det kan fortsætte flere måneder'.

Se også: Folk skriger af grin over stavefejl på supermarkeds-pølser: Se her hvorfor

96 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere